Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Másfél millió forintból új padok és székek a Kodály Iskolának Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 07.
ImageA Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola két osztálya, valamint az összes tanár új iskolapadokkal és székekkel kezdhette meg a 2016/2017-es tanévet Molnár Tamás önkormányzati képviselő jóvoltából. A tantermek berendezéseinek cseréjét Székesfehérvár Önkormányzata finanszírozta, a területi képviselői keret terhére.

 

Ahogy arról Molnár Tamás önkormányzati képviselő a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola épületének folyosóján beszámolt sajtótájékoztatóján, bármilyen kérdés is álljon az oktatással kapcsolatos viták középpontjában, és bárki is legyen a fenntartója az iskoláknak, Székesfehérvár Önkormányzatának az a legfontosabb, hogy a városban tanuló diákok a lehető legjobb körülmények között végezhessék tanulmányaikat.
Majd tájékoztatást adott arról, hogy Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata – a terület képviselőjének keretéből – most másfél millió forint értékben szerzett be iskolapadokat, illetve székeket a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tantermeibe. Miután megtekintette a vadonatúj berendezéseket, hozzátette: a város vezetése a jövőben is minden segítséget meg fogni adni az iskolának, ha erre szüksége lesz.

Az intézménybe összesen 520 diák jár, melyből a gimnáziumi osztályok létszáma 120 fő. Az épület adottságainak függvényében a tanulók létszámával elérték a maximum kapacitásukat, hiszen minden osztálytermükben folyamatosan zajlanak tanórák.
Kneifel Imre, az iskola igazgatója arról is beszélt, hogy a régi épület eléggé elhanyagolt állapotban van, amire ráférne a felújítás. A mostani önkormányzati támogatásból azokban az osztálytermekben került sor a berendezések cseréjére, ahol ez már nagyon szükségessé vált. Az egyik ötödikes osztály és a kilencedik évfolyam az, akik új padokkal és székekkel kezdhették meg ezt az új tanévet. Ezen kívül valamennyi teremben lecserélték a tanári asztalokat és a székeket is. Az amortizációs cserét még augusztusban lebonyolították, hogy a tanítás szeptemberben már az új padokban és székeken vehesse kezdetét.    

Az igazgató köszönetét fejezte ki mind Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának, mind személy szerint Molnár Tamás képviselőnek, hogy ez a bútorzatcsere megvalósulhatott.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >