Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nemzetközi tenisztorna a Bregyó-közi Sportcentrumban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 07.
Első ízben szerveznek nemzetközi teniszversenyt Székesfehérváron, szeptember 8-17. között. A Nemzetközi Tenisz Szövetség (International Tennis Federation) által rendezett, ATP-pontot adó megmérettetésen mintegy hetven férfijátékos méri össze tudását a Bregyó-közi Sportcentrumban.

 

A tornára a környező országokon kívül például Chiléből és Kazahsztánból is érkeznek versenyzők. A nemzetközi sportrendezvény részleteiről Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Borsos Balázs, a torna főszervezője és Bihari József, a Bregyó TE vezetője számoltak be sajtótájékoztató keretében.


Szeptember 8-17. között rangos nemzetközi teniszversenynek lesz a házigazdája Székesfehérvár. A részletes programot Borsos Balázs, a torna főszervezője ismertette, aki örömét fejezte ki, hogy a Magyar Tenisz Szövetséggel karöltve először rendezhetik meg a Men’s Futures Nemzetközi Tenisztornát a Királyok Városában. A 10.000 dollár összdíjazású férfi egyéni, nyílt teniszverseny küzdelmei harminckettes főtáblán zajlanak majd szeptember 8-17. között – ebbe az időszakba beletartozik a kvalifikációs torna is, amelyre szeptember 8-án és 9-én kerül sor. Ezt követően a főtáblás megmérettetések szeptember 10-én indulnak.

A szervezők körülbelül negyvennyolc fős kvalifikációs létszámra számítanak; a versenyzők nagy része külföldről érkezik, emellett tíz-tizenöt fős magyar indulói létszám várható. A kétnapos kvalifikáció során nyolc fő juthat tovább a harminckettes főtáblára, ahol minden egyes megnyert meccs után pénzdíjban részesülnek a versenyzők, emellett az ATP-pontjaikat is gyarapíthatják.

Borsos Balázs elmondta, hogy a Magyar Tenisz Szövetség négy szabadkártyát tud biztosítani a magyar játékosoknak. Alanyi jogon három-négy hazai induló vehet részt a főtáblán, de reményei szerint a kvalifikáció során még több magyar teniszező ott lehet. Az egyhetes nemzetközi sporteseményen a férfi párosok is salakra lépnek, a szervezők körülbelül tizenhat csapatot várnak. A torna főszervezője kiemelte: a Bregyó-közi Sportcentrum kiváló alapokat biztosít a rendezvény megszervezéséhez, amely a jövőben akár komolyabb szintű megmérettetéseknek is otthona lehet.

„A város számára nagy megtiszteltetést jelent, hogy egy újabb rangos sporteseménynek lehet a házigazdája. Külön öröm, hogy ezúttal a teniszben rendeznek nívós viadalt Székesfehérváron, amely a top három legnézettebb és -sikeresebb sportág a világon. Köszönettel és hálával tartozunk a Bregyó Tenisz Egyesületnek, valamint a főszervezőknek, hogy a tekintélyes nemzetközi programban Székesfehérvár is megmutathatja magát itt, a Bregyó-közi Sportcentrumban. Bízom benne, hogy az időjárás is kegyeibe fogadja a rendezvényt, és sokan látogatnak majd ki a mérkőzésekre!” – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki reményét fejezte ki, hogy a magyar versenyzők is jól szerepelnek majd a tornán.

A torna ideje alatt végig ingyenesen lehet látogatni a mérkőzéseket. A kvalifikáció során öt, míg a főtáblás összecsapások alatt három pályán zajlanak majd a küzdelmek. A centerpályán emellett lelátót is kialakítanak a szervezők, így a nézők testközelből követhetik nyomon a legizgalmasabb pillanatokat.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >