Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvár olimpikonjait fogadták a Városházán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 07.
ImageA világ legjelentősebb sporteseményén ezúttal is számos magyar olimpikonért drukkolhatunk, hogy minél sikeresebben térjenek haza Dél-Amerikából – köztük a két székesfehérvári öttusázóért, Kovács Saroltáért és Demeter Bencéért, valamint a szintén fehérvári úszónőért, Sebestyén Dalmáért.

 

Az ötkarikás játékokon résztvevő sportolókat kedden délelőtt a Városháza Kistanácstermében köszöntötte dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár.


A 2016-os nyári ötkarikás játékokon három székesfehérvári induló képviselte a várost. Közülük Sebestyén Dalma kezdte meg a versenyzést a 200 méteres mellúszás előfutamában. A Hullám ’91 úszónője a saját előfutamában 2:27.94-es időeredménnyel a 6. helyen végzett, összesítésben a 19. lett, így nem tudott továbbjutni az középdöntőbe. Ezt követően az öttusázókért szoríthattunk. Miután a rangsoroló vívásban a középmezőnyben végzett, az öttusaverseny második napján úszásban felzárkózott a legjobbakhoz Kovács Sarolta. Sajnos ezután a lovaglása nem sikerült jól, így tizenharmadik helyről várhatta a kombinált számot. A lövészet-futás kombináció végén 17. helyen ért célba a fehérvári világbajnok. Demeter Bence jó vívással kezdett, azonban a közepes úszás és a vártnál kicsit rosszabb lovaglás után messze került a dobogótól. A kombinált számban jól teljesített, és végül ugyanazon a helyen fejezte be az olimpiát, mint Kovács Sarolta: tizenhetedik lett.


Kedden délelőtt dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár köszöntötte a sportolókat a Városháza kistanácstermében. „A város közössége nevében szerettünk volna köszönetet mondani a székesfehérvári olimpikonoknak azért a rengeteg energiáért, alázatért és lemondásért, melynek révén értük is szurkolhattunk a XXXI. nyári ötkarikás játékokon. Nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy a felkészülésük nem csupán az elmúlt négyéves periódusra korlátozódik. Mind a hármuk nagyon komoly munkát végzett már el gyerekkoruk óta annak érdekében, hogy kijussanak a világ legrangosabb sporteseményére. Örömteli, hogy a mostani olimpián is voltak székesfehérvári sportolók, ezzel is jelezve, hogy igazi sportváros vagyunk! Nyilvánvalóan a sportolókon keresztül az edzők, a klubok és szakmai felkészítők munkájáért is köszönettel tartozunk.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki úgy fogalmazott: Kovács Sarolta, Sebestyén Dalma és Demeter Bence is igazi példaképei a fiatalabb generáció tagjainak.

„Az olimpiai hangulat és a magyar csapat összetartása nagyon megfogott!” – kezdte beszédét Kovács Sarolta. „Hatalmas élményként marad meg számomra, ahogy egymás megmérettetésein szorítottunk a másikért. A versenyről azonban vegyes érzéseim vannak… Ugyan voltak emlékezetesebb pillanatai a versengésnek, de a lovaglás sajnos Bence és az én sorsomat is megpecsételte. Természetesen sokkal jobb eredményt szerettem volna elérni, és erre képesnek is éreztem magamat az olimpia előtt. Emiatt erőteljes hiányérzet van benne, az viszont mindenképpen vigaszt jelent, hogy mindent megtettem a legjobb eredmény eléréséért. Minden esetben magamban keresem a hibát, ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy jobb lett volna olyan lovakkal versenyezni, amelyek nagyobb ugróképességgel és kitartással rendelkeznek.” – értékelt Kovács Sarolta, aki majd november elején kezdi meg a felkészülést a következő versenyszezonra.

„Összességében pozitív élményként marad meg bennem életem első olimpiája! A helyezésemen is sikerült javítani, az persze elég bosszantó, hogy a legjobb időeredményemmel bejutottam volna a középdöntőbe. Nagyon sajnálom, hogy ezt végül nem sikerült megvalósítani, hiszen ez mindenképpen óriási mentális pluszt jelentett volna a verseny hátralévő részében. A Rióban megszerzett tapasztalatokból a tanulságokat kellőképpen levontam, a jövőben pedig ezeket igyekszem a saját magam javára fordítani.” – összegezte a riói olimpián szerzett élményeket Sebestyén Dalma, aki várhatóan jövő héten áll újra edzésbe.

„Mostanra sikerült már feldolgoznom az olimpián szerzett élményeket, ugyanakkor még mindig csalódott vagyok. Természetesen próbálok úgy visszatekinteni az ötkarikás játékokra, hogy a pozitív dolgok maradjanak meg. Ettől függetlenül még kavarognak bennem azok az érzések, hogy akár jobb eredményt is elérhettem volna. A megszerzett tapasztalatokat igyekszem beépíteni a pályafutásomba. Az olimpia hangulata nekem is hatalmas élményként marad meg, annak pedig külön örülök, hogy vívás legizgalmasabb pillanatait a helyszínen tekinthettem meg.” – mondta Demeter Bence, aki már október közepén elkezdi az alapozást.

A keddi fogadáson Mészáros Attila alpolgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint a sportolókat felkészítő egyesületek képviselői is jelen voltak.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >