Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Alba Fehérvár  közös arculattal és új logóval a sportsikerekért Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 08.
ImageKözös sajtótájékoztatót tartott az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata, valamint az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata. A két sportklub képviselői beszámoltak a közelgő, nemzetközi kupaszereplésükről, illetve bejelentést tettek egy példaértékű, közös projektről. A szerdai sajtóeseményen emellett egy országosan is egyedülálló metodikai központ elindításáról is tájékoztattak.

 

A sajtótájékoztatón Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke elsőként a két klub közös logójáról és új arculatáról számolt be. „A mai világban ritkaságszámba megy az, hogy két teljesen önálló klub közös sajtótájékoztatót szervez. A mai esemény apropóját az adja, hogy Székesfehérvár igazi sportváros, amely – egyedüliként az országban – az öt látványsportágból négyben tud csapatot indítani a nemzetközi kupákban. Nagyon kevés ugyanakkor az a fajta elismertség, illetve szinergia, amivel a média és a közvélemény ezt az érdemet a várossal azonosítja. Azzal a várossal, amely rengeteget áldoz a sportra, így a kézilabda- és a kosárlabdacsapatnak a működéséhez is biztos alapot, komoly támogatást nyújt. Ezért gondoltunk arra, hogy egy új arculattal megpróbálunk egy olyan márkanevet kialakítani, melynek révén a sikerek láttán egyből Székesfehérvár és ez a két klub, valamint sportág jut az emberek eszébe. Óriási érdemnek tartom, hogy egy közös logóval és arculattal meg tud jelenni ez két egyesület – kiemelve, hogy a két klub gazdálkodása teljesen önálló lesz ezután is.” – mondta Balássi Imre.

 



„A város életében a sport megkerülhetetlenül fontos.” – kezdte beszédét dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. „Remélem, hogy a két klub új igazolásai jól érzik majd magukat a Királyok Városában! Egészen biztos vagyok abban, hogy a szurkolók nagyon várják már az idénykezdetet! Pontosan láthattuk már augusztusban is, hogy mekkora érdeklődés mutatkozott a kézilabda- és a kosárlabdacsapat edzőmérkőzései iránt. Bízom benne, hogy a szakmai kihívások mellett nagyon szép sikerekkel is tarkított szezon elé nézünk! A mai nap tekintetében külön szeretném megköszönni azt, hogy a két klubvezetés gondolt a közös logóra és az új, modern arculatra – hangsúlyozva, hogy a két egyesület gazdasági, jogi szempontból két teljesen külön közösség marad a jövőben is. Ez a döntés ugyanakkor szimbolikus értelemben nagyon lényeges a város közössége szempontjából. Azt gondolom, hogy ez a kezdeményezés abszolút egyedülálló, különös tekintettel a Megyei Jogú Városok vonatkozásában. Ehhez a munkához minden segítséget és támogatást megad Székesfehérvár!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki köszönetét fejezte ki azoknak a szponzoroknak, támogatóknak, akik a kézilabda, vagy a kosárlabda mellé álltak. Egyúttal arra biztatott minden szervezetet és vállalkozást, hogy ők is álljanak eme fontos ügy mellé; az él-, az utánpótlás-, a diák-, és a szabadidősport egymástól ugyanis elválaszthatatlan. Beszédében kiemelte a Társasági Adókedvezmény nyújtotta lehetőségek pozitív hozadékait. Székesfehérvár polgármestere ezen kívül hangsúlyozta a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége segítségét, melynek köszönhetően a sportlétesítmények folyamatos fejlesztésével egyre több gyermek kapcsolódhat be a sport vérkeringéségbe.

Az Alba Fehérvár KC vezetőedzője, Deli Rita beszéde elején köszönetét fejezte ki Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásáét, melynek köszönhetően erős csapattal vághat neki a következő szezonnak a női kézilabdacsapat. „Nagyon várjuk már a rajtot, minden porondon! A nemzetközi szövetség döntése alapján összevonásra került a KEK és az EHF-kupa, így már az első fordulóban is komoly ellenféllel találjuk szembe magunkat a Vistal Gdynia ellen. Egyáltalán nem vár ránk könnyű feladat, de mi szeretjük a komoly kihívásokat. Ezek az erőpróbák kellenek ahhoz, hogy sikeres szezont zárhassunk. Reményeink szerint sok örömet szerzünk majd az egyesületnek, a támogatóknak és a szurkolóknak!”

„A felkészülés során egy olyan csapatot igyekszünk építeni, amely sikeresen szerepelhet a nemzetközi porondon is. A munkánkat megkönnyíti az a tény, hogy a város és a vezetőség is mindent megtesz a minél eredményesebb szereplés érdekében. Az klub filozófiáját és hagyományait kívánjuk követni az előttünk álló szezonban is.” – zárta gondolatait Dzunic Branislav, az Alba Fehérvár vezetőedzője.

Ezt követően Balássi Imre azt is bejelentette, hogy a két klub egy olyan metodikai centrumot indít el közösen, amely közel ezer utánpótlás sportolót és a felnőtt együttesek tagjait is segíti majd. „A Társasági Adókedvezmény által biztosított támogatásokat jól és hatékonyan szeretnénk felhasználni, ezt bizonyítandó, a Magyar Kézilabda Szövetség és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége támogatásával – valamint utóbbi szervezettel együttműködve – a Best Western Plus Lakeside Hotelben létrehozzuk az Alba Fehérvár Metodikai Központot. Pályázatok útján a két egyesület közel hetvenmillió forint értékben vásárol eszközöket ennek a centrumnak a működtetéséhez. A centrum kiváló lehetőséget biztosít ahhoz, hogy fizikálisan is felzárkózzunk riválisainkhoz. A felkészülési időszakban a korosztályos kosárlabda-válogatottak vehetnek majd részt ezeken a kezeléseken és méréseken.” – közölte Balássi Imre, aki azt is elmondta, hogy a létesítmény minden fehérvári sportoló előtt nyitva áll majd.

Székely Norbert, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének utánpótlás koordinátora elmondta: az Alba Fehérvár Metodikai Központ kialakításával kiváló helyre kerülnek a TAO-s támogatások. „Székesfehérvárt nagyon szívesen támogatja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, hiszen a város nemzetközi kupákban induló klubjai az országot is képviselik. A centrum létrehozásával remek alkalom nyílik arra, hogy a magyar sport egésze is fejlődhessen.” – tette hozzá Székely Norbert. 

Kynsburg Zoltán, az Alba FKC menedzsere a két klubot érintő, közös, szponzori megállapodásokról számolt be. Elmondta: a csákvári Aqvital Kft. lett a két klub támogatója. A szombati EHF-kupa meccsel kapcsolatban kiemelte, hogy a találkozó 18.00 órakor kezdődik, a pénztárak pedig 17.00 órakor nyitnak majd. A bérletek ebben a szezonban is érvényesek lesznek majd a nemzetközi meccsekre. Szeretettel invitált minden drukkert a szombati összecsapásra!

Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója elsőként a kosárcsapat felkészülésével kapcsolatban tájékoztatott. Mint mondta, két hete kezdődött el az alapozás, Keller Ákos kivételével pedig a teljes keret együtt készül. A sajtótájékoztatót követően háromnapos nemzetközi tornára indultak Kolozsvárra, ahol két román és egy szerb csapat ellen mérik össze tudásukat. A bérletárusítás szeptember 12-én, délután 14.00 órakor kezdődik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >