Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elrajtolt a Coop Rally 2016 Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 08.
Az Alföldi Tej Kft-nél rajtolt el a XI. Coop Rally 2016, amelyen több mint 80 élelmiszeripari és kiskereskedelmi cég csapata vesz részt. A szakmai program szeptember 8-10. között zajlik azzal a céllal, hogy a magyar termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők összefogásával a fogyasztók minél több minőségi magyar termékkel találkozhassanak a boltokban. A eseményen jelen voltak a szervező és a házigazda vállalatok vezetői, valamint a támogató országos és helyi szervezetek képviselői.

 

A CO-OP Hungary Zrt. a székesfehérvári Alföldi Tej Kft. üzemében ünnepélyes keretek között indította el a XI. Coop Rally 2016-ot. A Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter fővédnökségével hirdetett versenyt 11. alkalommal szervezik meg a minőségi, biztonságos hazai élelmiszertermelést állítva a középpontba, a magyar mezőgazdasági termelés növekedésének, a versenyképes hazai élelmiszer-feldolgozás biztosításának céljából.

Az induló több mint 80 élelmiszeripari és kiskereskedelemi cég csapata a Dunántúl meghatározó gyártóihoz látogat: a szeptember 8-10. között szervezett program során a kereskedelmi, gyártó és média cégek vezetői megtekintik a házigazda helyszínek gyárait, valamint szakmai beszélgetéseket folytathatnak – többek között a kormány gazdasággal, kereskedelemmel foglalkozó szakembereivel, a helyi önkormányzatok vezetőivel. A 2016-os Coop Rallyn mintegy 250 fő vesz részt, a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2.000 milliárd Ft-ot kitevő termékértékesítést és több mint 50.000 munkavállalót képviselve.

Dr. Simon László,
a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja megköszönte azt a lehetőséget a szervezőknek, hogy éppen Székesfehérvárról rajtol el a mezőny. „Mint Fejér megyei kormánymegbízott büszke vagyok erre a helyszínre, büszke vagyok az Alföldi Tej Kft-re, amely sikeres stratégiát folytatva támogatja a hazai termelőt, a hazai fogyasztást.” – fogalmazott dr. Simon László, majd a termelési ágazat fontosságát hangsúlyozva hozzátette, hogy a magyar kormány ebben az esztendőben 63 milliárd forintot szán a magyar tejágazat támogatására, fejlesztésére.

A rendezvény célját Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági elnöke a magyar élelmiszer népszerűsítésében határozta meg: „Fogjon össze a magyar mezőgazdasági termelő, a magyar élelmiszer-feldolgozó és a kereskedő, hiszen ezáltal tudunk hatással lenni a fogyasztókra, hogy tudatosan vásárolva minőségi termékeket találjanak boltjaink polcain. Örömmel mondhatjuk, hogy ez a cél szépen teljesül!” – fejezte ki Csepeli Lajos, majd köszönetet mondott a házigazdáknak a szervezésért, hogy 2010 után újra a Rally egyik helyszínét adják, amely egyedülálló szakmai rendezvény az országban. Az elnök fontosnak tartja, hogy a résztvevő cégek beengedik egymást az üzleti tereikbe, és nyíltan megmutatják, hogy mi zajlik egy-egy gyártó ág kulisszái mögött, valamint örömét fejezte ki, hogy ezt a programot támogatja a kormányzat.

Csepeli Lajos elmondta, hogy a kétnapos rendezvény keretében a rajt után Székesfehérvárról Rábapatonára indulnak a TUTTI Élelmiszeripari Kft-hez, a következő állomás a szombathelyi Hétforrás Zrt., majd a nap utolsó helyszíne a Sága Foods Zrt. Sárváron. Pénteken a Rally Keszthelyre utazik tovább a Lissé Édességgyár Kft-hez, majd az alsómocsoládi PICK Szeged Zrt., a pécsváradi Mecsek Füszért Zrt. és a Szekszárdi Tolnatej Zrt. fogadja a verseny résztvevőit. A Rally Velencén ér véget, itt hirdetik ki a szakmai verseny eredményét.

Tóth Géza
, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója köszönetet mondott a házigazdáknak a színvonalas szervezésért és a sokéves együttműködésért, majd méltatásában példaértékűnek nevezte az Alföldi Tej Kft. működési stratégiáját. Ezt követően Csepeli Lajos és Tóth Géza emléklapot adott át Mélykuti Tibornak, az Alföldi Tej Kft. ügyvezető igazgatójának.

Mélykuti Tibor
igazgató megköszönte a lehetőséget, hogy a Rally szervezői a céget választották indulási helyszínnek. Mint mondta, jelentős lépés volt, hogy az anyacég 2005 novemberében megvásárolta a székesfehérvári tejüzemet, amivel megvalósította a termelői és feldolgozói integrációt, és esélyt adott a tejtermelő ágazat versenyképességének fenntartására. Hangsúlyozta, hogy a cég számára fontosak azok az együttműködések, amelyeket kistermelőkkel alakítottak ki – ezzel is azt támogatják, hogy a lakosok minél több Magyarországon előállított tejterméket fogyasszanak.

Nemes célnak, nagy értéknek nevezte az országjáró programot Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, hiszen a termelők, a gyártók és a fogyasztók érdekeit egyszerre szolgálja. Mint mondta, fontos, hogy a magyar gazdaság növekedéséhez, fejlődéséhez a kiskereskedelem, a magyar mezőgazdaság és az ahhoz kapcsolódó élelmiszeripar járul hozzá. További sikeres éveket kívánt a rendezvénynek, továbbá azt, hogy a magyar termékek jelenjenek meg az egész Kárpát-medencében.

Marczinkó Zoltán István,
a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszédében a kiskereskedelmi forgalomban megjelent számokkal, adatokkal kapcsolatban elmondta: „Több, mint 5%-kal nő a forgalom, ezen belül az élelmiszerágazatban is, amiben óriási szerepe van a Coop-láncnak, a magyar kereskedelmi ágazat jelentős résztvevőjének. Fontos, hogy ebben a programban együtt dolgoznak a magyar termelők a magyar kereskedőkkel.” Kiemelte, hogy az Alföldi Tej Kft., mint nagyvállalat ugyan nem részesülhet uniós támogatásban, de a kormány által létrehozott beruházási támogatással élve további fejlesztésekre van lehetősége.

„Olyan együttműködés, olyan kooperáció eredménye ez az esemény, amely előremutató és példaértékű az országban.” – köszöntötte a megjelenteket dr. Feldman Zsolt, az FM agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára. A sikeresség kulcsának nevezte a partnerséget, amelynek a Coop Rally egy követendő megtestesülése, megvalósítva azt a célt, hogy egészséges és minőségi magyar élelmiszer kerüljön a boltok polcaira. A XI. COOP Rallyt megnyitva jó utat, valamint további eredményeket kívánt a résztvevőknek!

Az eseményen Székesfehérvár Önkormányzatának képviseletében jelen volt Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok: „Minden jó ügynek fontos a reklám. A Coop Rally felhívja a figyelmet egyrészt a magyar termékekre, másrészt az egészséges életmódra. Köszönjük az általuk tanúsított társadalmi felelősségvállalást!”

A magyar olimpiai csapatot a rendezvényen Kökény Bea ezüstérmes kézilabdázó és Imre Géza ezüstérmes párbajtőrvívó képviselte.

Az ünnepélyes megnyitó után rajtolt el a Rally első állomására, a rábapatonai TUTTI Élelmiszeripari Kft-hez.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >