Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Első ülését tartotta a székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 13.
Hagyományteremtő szándékkal, első tanácskozását tartotta a székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács. Az eseményen a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának, a Kodolányi János Főiskolának, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának küldöttei vettek részt. Az eseményen résztvevők több fontos témára, így a Városi Gólyabál szervezésére és az Egyetemi Klub üzemeltetésére is kitértek.

 

Első ülését tartotta a székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács, melynek keretében a fiatalok megoszthatták elképzeléseiket terveikről a városvezetéssel. A programon mindhárom székesfehérvári felsőoktatási intézmény hallgatóinak képviselői jelen voltak.

Az ülésen résztvevőket dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte. „Külön örömet jelent számunkra, hogy három felsőoktatási intézmény diákságát képviselték a hétfői ülésen résztvevők. Kifejezetten célunknak tekintjük, hogy a felsőoktatásban résztvevő egyetemista és főiskolás hallgatók számát növelni tudjuk. Évről évre ezért dolgozunk, a törekvésünk pedig az idei esztendőben nagyon komoly számokat mutat. Több ok miatt folytatjuk ezt a nagyon fontos tevékenységünket. Az egyik nyomós ok a gazdaságnak köszönhető, amely folyamatosan erősödik a városban. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy minél nagyobb szakképzett munkaerő legyen jelen Székesfehérváron. Szeretnénk összehozni egymással a diákokat és a leendő munkáltatókat, megalapozva ezzel azt a lehetőséget, hogy az iskola végeztével itt telepedhessenek le a fiatalok. Természetesen legalább ennyire fontos az a tény is, hogy azt a hangulatot is erősíteni tudjuk, amit az egyetemista és a főiskolás hallgatók tudnak megteremteni. Komoly célunk, hogy az általános és középiskolások mellett a felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak is megteremtsük azokat a lehetőségeket, melynek köszönhetően minden diák jól érezheti magát Székesfehérváron.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki azt is hozzátette, hogy a szervezőmunkát illetően a város mindenben segítségükre lesz a diákoknak.

„Szándékunk, hogy ne önálló egységekként működjenek a városban található felsőoktatási intézmények. Legfőbb feladatunknak tekintjük, hogy az itt tanuló hallgatókat egy nagy közösséggé tudjuk formálni. Olyan programokat kívánunk biztosítani a diákságnak, amely a lehető legtöbb fiatalnak vonzó lehet.” – közölte Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Ezt követően a hétfői tanácskozáson résztvevő hallgatók tartottak rövid bemutatkozást magukról. Az ismertetőkben elhangzott, hogy a magas felsőoktatási színvonal biztosítása és a kiváló gyakorlati lehetőségek megteremtése miatt választották Székesfehérvárt a hallgatók. A tanulók hozzátették: az elképzeléseiket konkrét tartalommal kívánják megtölteni annak érdekében, hogy minél több fiatalnak szervezhessenek élményekkel teli programokat.

Ezután a konkrét programtervek részleteit tárgyalták meg a résztvevők. Az eseményen elhangzott, hogy a három felsőoktatási intézmény számára szervezik meg a Városi Gólyabált. A hétfői ülésen megjelentek megállapodtak abban, hogy az eseményt október 19-én, szerdán este rendezik meg a Magyar Király Hotelben. Mint elhangzott, a szervezésben fő szempontot jelentett, hogy az esemény helyszíne méltóságához illő legyen, emellett kiszolgálja a fiatalok ízlését is. Ennek érdekében a neves előadók mellett székesfehérvári kötődésű fellépők és zenekarok is szórakoztatják majd a fiatalságot.

Székesfehérvár Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a hallgatók a tanulás és a munka mellett jól érezzék magukat Fehérváron. Ezt szolgálja a Petőfi moziba tervezett egyetemi klub, melynek a felújítása már elkezdődött, a beruházás keretében pedig a tetőszerkezetet is felújítják. A heti hét nyitvatartási nappal üzemelő helyen lesz kávézó, kocsma és jegyiroda, emellett rendezvénytér és tetőterasz is kialakításra kerül. Az egyetemi klub kiváló alapjául szolgálhat a felsőoktatási bázis kialakításához. A várhatóan legkésőbb jövő év elejére elkészülő helyen többek között konferenciát és koncerteket is szervezhetnek a tanulóknak. 

A hétfői tanácskozáson a két főnapirendi pont mellett a felsőoktatási sportélethez kapcsolódó programokra is kitértek a résztvevők. A Felsőoktatási Hallgatói Tanács a jövőben rendszeresen ülésezik majd az ifjúságot érintő legfontosabb kérdésekről.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >