Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kerékpáros-sárkányhajós gólyanapot tartottak a kodályosok Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 13.
ImageRendhagyó gólyanapot szervezett a Kodály Zoltán Gimnázium: kerékpártúrára indultak a Velencei-tóhoz, majd sárkányhajóversenyt rendeztek. A mozgással, élményekkel teli napon a 34 kilencedikessel tartott az egész iskola. A zeneis növendékek lelkesen és kitartóan bizonyították, hogy a sport kihívásainak is megfelelnek.

 

Régi hagyomány a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI őszi gólyanapja. Az új tanévben azonban a 34 új diák – a jéghokis és zeneis vegyescsapat – nem a belvárosi kisvonatos, éneklős beavatáson vett részt, hanem a Velencei-tóra indultak sárkányhajózni tanáraikkal és a felsőbb éves társaikkal együtt.  A vállalkozó szelleműek kerékpárral keltek útra, majd meglátogatták a sukorói református templomot, ahol a legendás 1848-as haditanács zajlott.   

Az új diákok tűzkeresztsége idén a sárkányhajóverseny volt. A kötelező oktatás során a nádasban bolyongva a csapatok megtanultak egyszerre evezni, nem imbolyogni – miközben a hajó elején ülő dobos diktálta a tempót, a kormányos pedig irányban tartotta a járművet. A gimnázium hat hajóval képviseltette magát a megmérettetésen. Ahogy Kneifel Imre igazgató meséli, a pálya egy 200 méteres szakaszán eszeveszett versenyt folytattak a hajónként vegyes összeállítású csapatokkal. Minden tanár és diák vízen volt, a nyertes hajó egy teljes hosszal verte a mezőnyt. A rossz nyelvek szerint bunda volt, hogy éppen az iskolaigazgató csapata futott be először: a beosztás véletlenül úgy alakult, hogy több jéghokis tanuló került győztes hajóba.

A gólyanapon a kerékpáros résztvevők egy fagyizás után tókerüléssel értek haza, 62 km-t tekertek összesen. A vízi- és biciklis sportprogramhoz kiváló idejük volt a kodályosoknak, és lelkesen kitartottak a nap végéig, kiállva a próbát.

Néhány hét múlva további meglepetések várják a gimnázium új diákjait: a végzősök például főznek majd az iskola udvarán, és a nagy üst gulyást a gimnáziumi had közösen fogyasztja el.

A kodályos növendékekkel legközelebb a Zenei Világnap rendezvényén találkozhatnak a székesfehérváriak szeptember 30-án este az Alba Regia Sportcsarnokban.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >