Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérvárt is érinti a népesség-összeírás Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. szeptember 26.
Október 1. és november 8. között kerül sor a 2016. évi mikrocenzusra. A népesség-összeírás körülbelül egymillió embert érint, a mintába bekerültek számára a válaszadás kötelező. A kijelölt személyek interneten keresztül is kitölthetik a kérdőíveket, amennyiben ezzel nem élnek, számlálóbiztos keresi fel a háztartást az adatfelvétel céljából. A mikrocenzus Székesfehérvárt is érinti, az eredményes felvételhez kérik a lakosság közreműködését!

 

A Központi Statisztikai Hivatal október 1-jétől végzi a 2016. évi mikrocenzust, népesség-összeírást.

Az adatfelvétel célja, hogy megismerjék Magyarország lakosságának életkörülményeit és a főbb jellemzők változásait a 2011. évi népszámlálás óta. Az eredmények alapján megalapozottabban lehet különféle fejlesztéseket tervezni és azok hatásait mérni.

Az adatfelvételre 2016. október 1-je és november 8-a között kerül sor. A minta a lakosok 10%-ára terjed ki, így a legfontosabb adatokat nemcsak országosan és megyénként, hanem járásonként is be tudja majd mutatni a Központi Statisztikai Hivatal. Az adatfelvétel 2148 településen, mintegy 440 ezer háztartást és körülbelül egymillió embert érint. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező.

2016. október 1. és 9. között a kijelölt személyeknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőíveket interneten keresztül önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkéntes lehetőséggel nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat.

A mikrocenzus kérdőívei mellett a számlálóbiztosok kiegészítő felvételek keretében további fontos témákban is kérdezni fogják a lakosságot, ezekre a kérdésekre a válaszadás önkéntes.

A mikrocenzussal kapcsolatban részletes információk találhatók a Központi Statisztikai Hivatal honlapján, a http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016/ cím alatt. A népesség-összeírást érintő kérdésekben a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai rendelkezésre állnak.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >