Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kispesten nyert a Vidi, már második
Kispesten nyert a Vidi, már második Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. szeptember 26.
ImageKét jó formában lévő együttes, a Honvéd és a Videoton csapott össze egymással Kispesten, a labdarúgó NB I 11. fordulójában. A 4. és az 5. helyen álló, a listavezető Vasastól mindössze 2 pontos hátrányban lévő két gárda ütközetéből a piros-kékek jöttek ki jól, Juhász és Géresi góljaival megérdemelten nyertek 2-1-re egy küzdelmes, többnyire jó iramú összecsapáson, ezzel pedig az első kör végére felértek a dobogóra.

 

Az első félidőben a Vidinek volt több gólszerzési lehetősége. Feczesin - háromszor - és Fiola is könnyen vezetést szerezhetett volna, de nem sikerült a kapuba találniuk. Juhásznak viszont igen! A 34. percben Lazovics szöglete után a fejelt szépen Gróf kapujába a sokszoros válogatott védő, 0-1! Teljesen megérdemelt vezetés.

Végül mégsem a fehérvári alakulat mehetett előnnyel a szünetre, ugyanis Berke Balázs játékvezető valamiért úgy érezte, hogy 2 percet kell hosszabbítania. Éppen lejárt volna a bónusz ráadás, amikor egy jobb oldali beadás után Lanzafame fejese a kapufáról Nego hátára, onnan a gólvonal környékére pattant. Kovácsik gyorsan felkapta a játékszert, ám az alapvonali asszisztens, Gaál Gyöngyi (igen, ő az, aki néhány éve a focitörténelem legkapitálisabb bírói hibáját követte el azzal, hogy egy női vb-meccsen nem vette észre (?), hogy egy védő a kapufáról kipattanó labdát két kézzel (!!!) megfogta, majd eldobta, világszintű megrökönyödést keltve) azt jelezte Berkének, hogy bent volt a labda, 1-1! Tripla malac, kétségtelen, hiszen indokolatlan volt a 2 perces ráadás, Nego hátáról szerencsétlenül pattant a saját kapuja felé a játékszer, a szituációt pedig a "sasszemű" asszisztens hölgy bemondására megadta a játékvezető. A mellékelt fotónk alapján gyorsan hozzá kell tenni, hogy valószínűleg igaza volt, az már más kérdés, hogy megérdemelte-e a Honvéd ezt a sokszoros mázlit...

Végül nem lett nagyobb jelentősége a történetnek, mivel a második játékrész elején, az 52. minutumban Géresi szép egyéni akció végén visszavette a Vidinek a vezetést, s ezt már meg is tudta tartani Henning Berg csapata, mégpedig nagyobb izgalmak nélkül. A Honvéd derekasan igyekezett ugyan, ment előre az egyenlítésért, ám játékában nem volt átütőerő, miközben a fehérvári gárda egy-egy kontrája komoly veszélyt jelentett Gróf portájára. Géresi járt legközelebb az újabb találathoz, de kimaradt a ziccere.

A Videoton összességében ezzel az egy góllal mindenképpen jobb volt a házigazdáknál, akiktől 3 ponttal meg is lépett a tabellán, s mivel a Haladás otthon kikapott a Gyirmóttól (0-1), ráadásul a Fradi sem tudott nyerni az Újpest ellen (3-3) - a szezon során először - fellépett a dobogóra, 20 egységével a 2. helyen áll. A Vasas megverte a Mezőkövesdet (4-0), így megőrizte első helyét, jelenleg 22 pontos.

A fehérvári gárda a válogatott újabb vb-selejtezőit követően, október 15-én a romokban heverő, sereghajtó DVTK otthonában lép pályára. A papírforma alapján jöhet az újabb 3 pont, ám ne feledjük, a bajnoki nyitányon éppen a diósgyőriek tréfálták meg Felcsúton a Vidit, s dacára helyezésének, egy igen jó játékerőt képviselő egylet a borsodi, nagyon nehéz lesz győzni ellene, főleg saját közönsége előtt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >