Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A sport és az egészség öröme az Aszalvölgyi Focikupán Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 26.
Ismét a focié, a sporté, az egészséges életmódé, valamint a tartalmas kikapcsolódásé volt a főszerep a Lehel utca mögötti sportpályán – szombaton már hatodik alkalommal rendezték meg az Aszalvölgyi Focikupát.

 

A sportos eseményen hat székesfehérvári általános iskola 5. évfolyamos diákjai küzdöttek meg a legjobb helyezésért. De nemcsak a foci miatt volt érdemes kilátogatni a közkedvelt rendezvényre, hiszen többek között családi programokkal, változatos mozgásformákkal és ingyenes szűrővizsgálatokkal is várták a kilátogatókat.


A Lehel utca mögötti sportpályára várták a gyerekeket, valamint az őket kísérő családtagokat szombaton délelőtt. Hat székesfehérvári általános iskola 5. osztályos válogatottjai kaptak meghívót az idei Aszalvölgyi Focikupára, amely a kísérőknek, szülőknek, barátoknak is változatos programot kínált. Az idei esztendőben a Vasvári Pál, a Zentai Úti, a Felsővárosi, a Széna Téri, a Kossuth Lajos és a Bory Jenő Általános Iskola növendékei mérték össze tudásukat kétszer 10 perces találkozókon. A hat együttest két darab hármas csoportba osztották, ahol a felek körmérkőzéseket játszottak egymás ellen. A csoportküzdelmek után a helyosztókon dőlt el a végeredmény, az első helyezett gárda elhódította a vándorserleget. 

A VI. Aszalvölgyi Focikupa hivatalos megnyitóján Deák Lajosné önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Beszédében köszönetét fejezte ki a testnevelő tanároknak, hogy ebben az esztendőben is felkészítették a gyerekeket a szombati tornára. „Nagyon fontosnak érezzük, hogy a gyerekekkel minél korábban megkedveltessük a sport és a mozgás szeretetét. Azt hiszem, az Aszalvölgyi Focikupán erre minden lehetőség adott ezen a kellemes területen. A gyermekeken kívül természetesen a családokra és az idősebbekre is gondoltunk, így mindenki tartalmasan töltheti el szabadidejét.” – mondta Deák Lajosné, aki reményét fejezte ki, hogy a következő esztendőben már az Aszalvölgyi Sportcentrumban rendezhetik meg a sportos családi programot. A fejlesztés eredményeképp futópályák, gyermekjátszótér, fitneszpark és rehabilitációs sportszerek, valamint biztonságos környezet szolgálja majd a mozogni vágyók igényét az Aszalvölgyben. A tervek szerint a Halesz ligethez hasonlóan szeretnének létrehozni egy olyan sportcentrumot az Öreghegy lábánál, a Túrózsáki utca és az Pozsonyi út közötti területen – az Aszalvölgyi vízfolyás mellett –, ahol felnőttek és gyerekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

A focin kívül rengeteg lehetőség és program közül választhattak a kilátogatók. Az Aszalvölgyi Focikupán a nyugdíjasok Horváth István, a Fejér Megyei Szabadidősport Egyesület elnökének vezetésével a nordic walking-gal ismerkedhettek meg, ezen kívül a korosztályra szabott ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat. A legifjabbak eközben társasjátékozhattak, illetve arcfestésen, kézműves foglalkozáson vehettek részt.

A rendezvényen – az elmúlt évekhez hasonlóan – számos hasznos elfoglaltságot találhattak a kísérő szülők, testvérek, valamint a környéken lakók is. A sportos életmód mellett az egészség fontosságára is felhívták a résztvevők figyelmét. Dr. Kurucsai Gábor belgyógyász, a Mentaház szakorvosa általános állapotfelmérést végzett, emellett ingyenes légzésdiagnosztikán, testtömeg-összetétel mérésen és dietetikai tanácsadáson is részt vehettek az érdeklődők. 

A programon ezúttal is kiemelt szerep jutott a környezetvédelemnek; a Gaja Környezetvédő Egyesület sátránál környezeti tanácsadással, ökológiai lábnyomszámítással, a megújuló energiákról szóló bemutatóval, valamint ökojátékokkal is várták a megjelenteket. Ezen kívül a K9 Kutyakiképző Iskola bemutatója is számos érdekességet tartogatott, a kilátogatók pedig azt is megtudhatták, milyen a honvédelmi nevelés az Arany EGYMI-ben. 

Az Aszalvölgyi Focikupa legújabb programelemeként a Fit Fount személyi edzői mozgatták meg a résztvevőket. Kiss Heni és Ignéczi Viktor TRX-tréninget és HIT-köredzést tartott, emellett étrend-, életmód és edzés tanácsadást adtak az érdeklődőknek. A szervezők ezen kívül a megfelelő energiapótlásról is gondoskodtak: a focimeccsek után a legéhesebbeket ízletes paprikás krumplival várták.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >