Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közösségi irodalmi fesztivál kezdődik szerdán Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 26.
ImageSzerdán kezdődnek a Fehérvári Irodalmi Napok rendezvényei: könyvbemutató, felolvasás és beszélgetés lesz az Új Magyar Képtárban, de verses-zenés estet, gasztrodélutánt, filmvetítést és slam poetry versenyt is rendeznek a hét folyamán. Az első közösségi irodalmi fesztivál vendégei között itt lesz Garaczi László, Karafiáth Orsolya, Simon Márton és Kukorelly Endre, a rendezvényt vasárnap Esterházy-délután és színházi előadás zárja. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Az első Fehérvári Irodalmi Napok célja, hogy összefogja a városban több éve sikeresen folyó irodalmi rendezvényeket, és a különböző kulturális színterek részvételével a kortárs irodalmat a képzőművészet, a zene és a gasztronómiai hagyományok kapcsolatában tárja a közönség elé.

Szeptember 28-án, szerdán 17 órakor a Lennon Ono Grant for Peace-díjas Ladik Katalin költő, performer, színésznővel A víz emlékezete című, idén megjelent verseskötetének apropóján Józsa Márta beszélget, majd felolvasás tartanak az első Hazai Attila-díj kapcsán, Bartók Imre, Garaczi László és Németh Gábor részvételével.

Csütörtökön a Fehérvári Pagony Könyvesbolt ad otthont Kemény Zsófi és Péczely Dóra beszélgetésének; az írónő Én még sosem című Budapesten játszódó regénye tizenhét éves fiatalok többszörös háromszögtörténetét mutatja be. Este Karafiáth Orsolya költő, író, publicista és performer Él című verseskötete kerül bemutatásra A Szabadművelődés Házában, Takáts Eszter zenei aláfestésével.

Pénteken a Tíz igaz történet című programon  emberi jogi jogsértésekről, lelkiismereti foglyokról szóló elbeszéléskötet második része kapcsán Jeney Orsolyával, Térey Jánossal és Kiss Noémivel Gaborják Ádám beszélget a Study Könyvesboltban. Konyha, sör, főzés – Mucha Attila könyvbemutatóját Czinki Ferenc moderálja a Tinta Kultúrbisztróban.

Petz Gasztrodélutánnal kezdődnek a szombati programok. Kerékgyártó István, Kukorelly Endre és Soltész Béla felolvasását Arany Gold Zoltán gramofonzenéje kíséri, a műsorvezető Babiczky Tibor, a szakács Kerékgyártó István lesz. Az este a Kafkabeat Kocsmaszínházban folytatódik: Slam Poetry Fehérvár versenyre és bemutatóra invitálják az irodalombarátokat, a vendég és a zsűri között Simon Márton, többszörös slam-győztes. A Parabában DR. SAX swing&beat táncestje zárja a napot.

 



Vasárnap Esterházy Péterre emlékezik a FIN. Az Esterházy-délután programjában filmvetítés, felolvasás és beszélgetés lesz a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben, az Igézőben Grisnik Petra Esterházy könyve alapján írt monodrámáját, a Hrabal könyvét az Igézőben adják elő.

A fesztivál országos irodalmi szervezetek, helyi közművelődési intézetek, vendéglátóhelyek, könyvesboltok, kulturális színterek és a közönség összefogásából jön létre. Az arculat megtervezésével Varga Gábor Farkas, a nyomdai munkákkal pedig az ALTO Nyomda támogatta a fesztivál megvalósulását. A FIN főszervezője Czinki Ferenc író, kritikus.

 

További részletek a https://fehervariirodalminapok.wordpress.com/ és a
https://www.facebook.com/fehervariirodalminapok/?fref=ts oldalakon olvashatók.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >