Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Sportdömping a Videoton Oktatási Központban Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. szeptember 28.
ImageA nagy sikerre való tekintettel az idei évben is folytatódik a 2015-ben megvalósult program, amelynek fő célja, hogy minél több gyermek ismerhesse meg különféle sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket. A központi koordinációval megvalósuló „A Sport Legyen a Tied!” program célja az iskoláskorú gyerekek széleskörű bevonása a sportolásba, ennek érdekében országos, sportágakat bemutató rendezvényekkel segítenek a legmegfelelőbb mozgásforma megtalálásában.

 

A Nemzeti Sportfejlesztés keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ), valamint az érintett sportági szövetségekkel szoros együttműködésben 2015-ben elindította A Sport Legyen a Tied! elnevezésű programot. Céljuk, hogy a sport beépüljön a gyermekek mindennapjaiba, elősegítve ezzel a közreműködő sportági szövetségek utánpótlás-bázisának növekedését.

A kormányzati támogatással létrehozott ingyenes programsorozat a 7-14 éves korosztály számára kínál élményekkel teli sportolási lehetőséget. Az országos rendezvénysorozat továbbá a köznevelési intézmények sporteszköz állományának fejlesztésével támogatja az iskolai testmozgást, amelyek átadása során a legtöbb esetben a helyi egyesületek sportági bemutatóval igyekeznek a gyerekek figyelmét felkelteni sportolási lehetőségeikre.

Az országos programsorozat kedden Székesfehérváron biztosított tartalmas időtöltést több száz tanuló számára. Az eseményen Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a résztvevőket. „Nem túlzás azt állítani, hogy a legjobb helyen folytatódik „A Sport Legyen a Tied!” országos rendezvénysorozat; Székesfehérvár méltán mondhatja magát igazi sportvárosnak, valamint a Bajnokok Városának is. Büszkeséggel tölt el minket, hogy manapság nincs olyan sportág Magyarországon, amelynek ne lenne utánpótlás, vagy felnőtt együttese Székesfehérváron. A mozogni vágyóknak széles lehetőséget biztosítunk a városban a sportolásra, melyhez remek alapot szolgáltat a kiemelkedő infrastrukturális háttér. Pontosan ezért nagy öröm számunkra, hogy a székesfehérvári, valamint a város környékén élő általános iskolások ebben az évben is részt vehetnek az országos rendezvénysorozaton. Kívánom, hogy mindenki találja meg a számára legmegfelelőbb sportágat!” – mondta Mészáros Attila, aki köszönetét fejezte ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak, valamint a Magyar Diáksport Szövetségnek.

A rendezvényt Németh Noémi, a Magyar Diáksport Szövetség Közép-Dunántúli régiójának irodavezetője nyitott meg. Beszédében kiemelte: a programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma indította el 2015-ben azzal a céllal, hogy minél több gyermek ismerkedhessen a különböző mozgásformákkal, és választhassa ki a számára leginkább tetszőt. Mint mondta, a Magyar Diáksport Szövetség a program konkrét szakmai megvalósításával segíti a minisztérium elképzelését. Németh Noémi végül arra biztatott minden kisiskolást, hogy minél több sportág rejtelmeibe kóstoljon bele.

A megnyitó közben a diákok már alig várták, hogy birtokba vegyék a Videoton Oktatási Központ küzdőterét. „A Sport legyen a Tied!” országos rendezvény székesfehérvári állomásán több mint húsz sportágat (kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika, judo, röplabda, tenisz, torna, vívás, tollaslabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, korcsolya, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, úszás) próbálhattak ki a gyermekek a Videoton Oktatási Központban.

A tanulóknak igazi kuriózumot jelenthetett, hogy híres élsportolókkal találkozhattak, akik szívesen avatták be a különböző sportágak rejtelmeibe a gyerekeket. A VVSI válogatott kenusa, Petkó András, valamint a kétszeres Európa-bajnok sportlövő, Miskolczi Julianna is megjelent, aki a 2016-os riói olimpiára is kijutott. Az eseményen résztvevő több száz gyermek számára délelőtt 10.00 órától egészen délután 14.00 óráig kínáltak változatos mozgási lehetőséget a szervezők.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >