Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 3 nap  225 élmény
3 nap  225 élmény Nyomtatás E-mail
Írta: Dr.Göde Andrea  Horváth Lajos Zoltán   
2016. szeptember 29.
Széchenyi születésének 225. évfordulója alkalmából háromnapos rendezvénysorozattal készültek, ahol rengeteg élmény várta a Székesfehérvári SzC Széchenyi István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vendégeit, dolgozóit, tanulóifjúságát.

 

Az ünnepségsorozat első elemeként egy rövid műsorral emlékeztek a diákok gróf Széchenyi Istvánra születésének napján. Már az felemelő volt, ahogy a közel 1000 fő felsorakozott a Nagy Benedek szobrászművész alkotta szobor előtt, és protokolláris főhajtással elhelyezte virágait.

A KÖFÉM Művelődési Házban folytatódott a program azzal, hogy az intézmény diákszínpada Káldorné Varga Ágnes tanárnő irányításával előadta Nagy Judit: Széchenyi 225 című darabját. A feldolgozás középpontjában az ifjúkor, a Kossuth - Széchenyi vita, a reformkori törekvések, a „legnagyobb magyar” alkotásai, s a döblingi évek álltak. A bemutatót követő állófogadáson Dominó Csaba iskolaigazgató mondott köszöntőt.

A 11.E informatikus osztály tanulói nem feledkeztek el a pályatárs Batthyány Lajosról sem. Az első magyar miniszterelnök szobrát Csik László tanár faragta, s ajándékozta hajdanán az iskolának – jelenleg a Demeter Vilmos Sportcsarnok előtt áll, a résztvevők itt helyeztek el virágot. 

A második és a harmadik napon ügyességi- és sportvetélkedők, versenyek zajlottak az intézmény udvarán és termeiben. Egyénileg, illetve csapatokban mérhették össze tudásukat a tanulók. Nem lehet eldönteni, hogy a születési évszám jegyében felvonultatott kb.225 programelem közül melyik volt a legsikeresebb: van, aki a kosárlabdára, más az idegen nyelvi vetélkedőre, az autóverseny bemutatóra, a focira, a zenei klubra, a főzőversenyre szavazott. A DÖK mindenesetre alig győzte gyártani az okleveleket az elismerések átadásához.

A névadó tiszteletére a Széchenyi-szobornál ezentúl virág-staféta működik. Minden héten más osztály helyez el itt csokrot a jubileumi tanév során.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >