Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A Színház műszaki, technikai dolgozói kapták a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 03.
ImageÁtadták a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat: a város elismerését idén a Vörösmarty Színház műszaki, technikai dolgozói kapták. A közönség vastapssal köszöntötte a színpadra felálló stábot, majd a díjat Bajkó György műszaki vezető és a színházban legrégebben dolgozó Nyámándi József díszítő vette át.

 

Az ünnepség résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Szikora János, a színház igazgatója köszöntötték.  Az este a 56 csepp vér című musical premierjével folytatódott.


Székesfehérvár Közgyűlése a város színházi életében végzett elhivatott szakmai tevékenységük elismeréseként a „Pro Theatro Civitatis Albae Regalis” díjat 2016-ban a Vörösmarty Színház műszaki, technikai dolgozói részére adományozta. Az ünnepélyes díjátadóra szombaton este került sor a színházban, az évad első nagyszínpados premierje előtt.

Dr. Szikora János igazgató köszöntötte a színház évadnyitó premierjének közönségét, majd Kerkay Rita színművész ismertette az elismerés attribútumait. A színház igazgatója a színpadra szólította a technikai dolgozókat, a díszítőket, a világosítókat, a hangosítókat, a kellékeseket, a kiszolgáló személyzetet – a közönség pedig vastapssal köszöntötte a díjazottakat.

 



Az elismerést dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át. Elmondta, hogy a Pro Theatro-díj meghatározó elismerése Székesfehérvárnak, amivel a színház előtt kíván tisztelegni, hiszen a város és a térség elképzelhetetlen színház nélkül. „Az ország egyik legerősebb társulatával büszkélkedhetünk, és joggal mondhatjuk, hogy e tekintetben Székesfehérvár nemcsak történelmi főváros, hanem a magyar kultúra jelenének is az egyik fővárosa.” A polgármester elmondta, hogy igazán méltó alkalomnak tartja, hogy az évad első nagyszínpados bemutatója apropóján kerül átadásra a díj, majd elismerte a műszaki, technikai dolgozók munkáját: „Rengeteg ember kell, hogy dolgozzon nap mint nap, emberpróbáló időbeosztással, igénybe véve a családok türelmét, hogy a színházba látogatók jól érezhessék magukat, kikapcsolódhassanak, feltöltődhessenek és értékeket kaphassanak a színházban. Sokan dolgoznak ezért fenn a színpadon, de tudja mindenki, hogy a színpadon kívül legalább annyian tevékenykednek. A város közössége hálás azoknak az embereknek, akik a reflektorfény mögött teszik a dolgukat: nélkülük nincs színház!” – fogalmazott dr. Cser-Palkovics András, majd köszönetet mondott a díjazottaknak és gratulált az elismeréshez.

A műszaki, technikai dolgozók nevében Bajkó György műszaki vezető és a színház legrégebbi, 29 év óta a stábban dolgozó tagja, Nyámándi József díszítő vette át a díjat.

Az este a 56 csepp vér című musical premierjével folytatódott, ami a szabadságra vágyó fiataloknak állít emléket. A humorban, izgalmakban bővelkedő, végül tragédiába torkolló, heroikus szerelmi történetet Horváth Péter írta, a zenét Mihály Tamás szerezte. A történet Pintér Tamás kaszkadőr, öttusaedző, vívó, szakedző ötletéből származik. A darabot Szikora János rendezte, a főbb szerepekben Feke Pált, Kiss Diána Magdolnát és Börcsök Olivért láthatja a közönség.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >