Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Vasvári Pál Gimnázium nyerte a Hortobágyi Ferenc Emléktornát Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. október 04.
ImageA legjobb négy együttes küzdhetett meg hétfőn délután az Alba Liga Junior Kispályás Labdarúgó Városi Bajnokság döntőjében. Minden fináléba jutott csapatnak első ízben két csoportkört kellett sikeresen teljesítenie, ahol körmérkőzéses szisztéma szerint mérték össze tudásukat a fiatalok. A végső sikert a Vasvári Pál Gimnázium szerezte meg, amely a döntőben 2-1-re legyőzte a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola együttesét.

 

Az 1998-2002-ben született tanulók részére kiírt sportversennyel Hortobágyi Ferenc testnevelő emléke előtt tisztelegtek. Testnevelő tanári diplomáját és edző képesítését az általa nagyon tisztelt és örök emlékű Testnevelési Főiskola (TF) hallgatójaként szerezte. Az egyetem után Székesfehérvárra költözött, ahol az Országos Testnevelési és Sporthivatal (OTSH) Fejér Megyei Irodájában kapott állást. Vágyakozott a tanítás után, így nagy örömmel és lelkesedéssel vállalta el a Teleki Blanka Gimnázium testnevelő tanári állását. Hosszú időn keresztül a testnevelés munkaközösség vezetője volt. Nevéhez huszonhét tanév alatt emlékezetes testnevelés órák, edzések, sítáborok, vízitáborok, versenyek izgalma, városi, megyei és országos eredmények sokasága fűződik. A gimnáziumi munkája mellett éveken keresztül a Videoton FC nevelőedzőjeként és Fejér megye ifjúsági válogatottjának edzőjeként dolgozott.

A focitornára összesen tizenhat csapat nevezett, a szervezők pedig négy darab hármas és két darab kettes csoportba sorsolták az együtteseket. Mind a hat csoportban körmérkőzésen mérték össze tudásukat a csapatok, melynek keretében számos izgalmas találkozót vívtak egymással a diákok. Az elmúlt évekhez képest azonban fontos változásnak számított a lebonyolításban, hogy csak a csoportok 1. helyezettjei jutottak tovább a következő körbe, így minden egyes összecsapáson kiélezett harc zajlott a győzelemért. Ezt követően a legjobb hat együttest két darab hármas csoportba („A” és „B”- jelű csoportok) sorsolták, ahonnan a körmeccseket követően az első két helyezettek kvalifikálhatták magukat a legjobb négy gárda közé.

 



A párharcokból a Vasvári Pál Gimnázium, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakképző Iskolája, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola és a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola fiataljai kerültek ki győztesen, így ők küzdhettek meg az 1-4. helyért a 2016./2017. tanévi Alba Liga Junior Kispályás Labdarúgó Városi Bajnokság döntőjében. A második körből a Vasvári és a Teleki is két győzelemmel jutott tovább, így ez a két intézmény játszhatta a finálét. A mindent eldöntő összecsapást végül a Vasvári Pál Gimnázium nyerte 2-1-re a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola ellen. A városi diáksporteseményen a harmadik helyet a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola szerezte meg, miután 7-1-re legyőzte a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Szakképző Iskola csapatát.

A torna eredményhirdetésén Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, Kenyeres Imre, a Videoton FC utánpótlás sportigazgatója, Szabó József, a Vidi legendája, Németh János, a Videoton FC utánpótlásának technikai vezetője, valamit Magony Tamás, a Civil, Ifjúsági és Sportiroda munkatársa nyújtotta át a diákoknak az elismeréseket. „Gratulálok valamennyi csapatnak, amely elindult a tornán! Szép hagyomány, hogy a diákolimpiai sorozat mellett a Hortobágyi Ferenc Labdarúgó Emléktornát is minden évben meg tudjuk rendezni a városban. Köszönöm a testnevelő tanárok munkáját, akik segítették a csapatok felkészülését a tornára, illetve a Videoton FC-nek, hogy a műfüves csarnokot a rendelkezésünkre bocsátotta!” – mondta Mészáros Attila, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben is meg tudják rendezni közös erővel a Hortobágyi Ferenc Emléktornát.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >