Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Széphő felkészül már a fűtési szezonra Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2016. október 04.
ImageA hivatalos fűtési szezon minden évben október 15-től indul, amikor automatikusan elindul a fűtés a társasházakban, azonban a társasházaknak lehetőségük van már most is kérni a szolgáltatást, ha úgy gondolják a lakók, hogy szükséges fűteni. Ilyenkor írásos kérelemre van szükség.

 

Az idén már 1500 méter nyomvonalon újítottak fel vezetéket a város távhőszolgáltatási hálózatán. A több mint kétszázmillió forintos beruházás egy része még ma is tart. A távhőszolgáltatásba bekapcsolt házak lakóinak és a közös képviselőknek azonban szintén van feladatuk, ha kellemes meleget szeretnének az otthonaikban.
 
Már szeptember közepétől készen állnak a hőközpontok, és igény esetén a szolgáltató el tudja indítani a fűtést. Ennek a kérésnek abban az esetben tud eleget tenni a SZÉPHŐ Zrt., ha a ház fűtési rendszere is készen áll, azaz feltöltésre került a rendszer. Fontos, hogy minden épületnél gondoskodjanak a rendszer visszatöltéséről, mert amelyik háznál ezt elmulasztják, ott nem indítható el a fűtés.
 
Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy "a kérés beérkezésétől számított legkésőbb 48 órán belül el tudjuk indítani a fűtést, amennyiben a ház fűtési rendszere arra alkalmas állapotban van. Október 15-től pedig – függetlenül az időjárástól – minden házban automatikusan felmelegítjük a fűtőtesteket. Amennyiben valaki úgy gondolja, hogy az időjárás még kellemes és nem szeretne fűteni, akkor azt írásban kell kérnie. Ezeket az igényeket nem a lakóknak kell jelezniük a szolgáltató felé, ez a fűtési megbízott, a közös képviselő vagy a lakásszövetkezet feladata."
 
A SZÉPHŐ Zrt. egyébként készen áll a fűtésindításra, és ahol a megbízott kapcsolattartók írásban jelzik az igényt, ott elindítják a fűtést. Fontos, hogy mindenki nyissa ki a radiátorszelepeket, hogy a fűtésrendszer elindításakor ne legyen levegős, mert az később kellemetlenséget okozhat. A fűtést a tervezettnél korábban is igénylő otthonoknak jó idő esetén sem kell tartaniuk a túlfűtéstől, hiszen fűtési automatikák figyelik a külső hőmérsékletet, és ha mégsem érkezik a lehűlés, automatikusan leállítják a fűtést.
 
További információ a www.szepho.hu oldalon olvasható!
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >