Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vidámparki-tó: újratöltve
Vidámparki-tó: újratöltve Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. október 05.
Mint arról már beszámoltunk, a hajrában tartanak Székesfehérváron - a Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációjához kapcsolódva - az egykori Vidámparki-tó, mai nevén Csónakázó-tó megújításának munkálatai. Megtörtént már a mederkotrás és a partfal megerősítése, a Malom csatornáról a víz beeresztésével pedig a tómeder újratöltése is.

 

A szakemberek javában dolgoznak a tó körüli sétány felújításán, ez a munkafolyamat várhatóan november végéig tart. A Szabadművelődés Házát, illetve a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolát a hátsó bejáratok felől lehet megközelíteni a következő hetekben.

A Csónakázó-tavat megújult burkolaton, szép környezetben lehet körbejárni, körbekerékpározni és sétálni novembert követően. A sétány nagy része térköves, kis része murvás kialakítású lesz. A mellékelt fotókon is látszik, hogy az újra vízzel telt tó és környéke, a szigettel együtt jelentős "turbózáson" ment, megy keresztül, s újra igazi turistavonzó hely, a fehérváriak számára pedig jelentős közösségi tér lehet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >