Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Öngondoskodásra tanítanak
Öngondoskodásra tanítanak Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. október 06.
ImageKrízishelyzetben élő családoknak segít a Szent Lázár Lovagrend Alba Regia Alapítványa az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásából. A 4200 eurós támogatást szerdán vehették át a civil szervezet képviselői.

 

Idén összesen 170.000 euróval támogatja az Auchan az Ifjúságért Alapítvány az „Együtt az Ifjúságért” pályázat nyerteseit. Mint Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. székesfehérvári áruházának igazgatója elmondta, fontosnak tartják, hogy aktív szerepet vállaljanak a helyi segítőszervezetek életében. Idén 20 éves alapítványuk a jubileum alkalmából 20 civilszervezet segít országszerte, köztük a székesfehérvári Szent Lázár Lovagrend Alba Regia Alapítványt.

A 4200 euróval támogatott projekt keretében elsősorban öngondoskodásra szeretnék felkészíteni a krízishelyzetben lévő családokat, anyaotthonban élőket. Pintér József, a Szent Lázár Lovagrend Alba Regia Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a támogatás segítségével másfél éven keresztül tudják megkönnyíteni a családok mindennapjait. Szakkörök keretében olyan technikákra próbálják megtanítani az Anyaotthonban élőket, amik az önálló életük során is hasznosak lehetnek. Az öngondoskodásra oktatás mellett kirándulásokkal, közös programokkal élményt is nyújtanak a rászorulóknak.

Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok az együttműködés ékes példájának nevezte a mostani eseményt. Mint mondta: jelen van a civil szervezet, aki a hétköznapokban segít a rászorulóknak, jelen van az önkormányzat, aki megteremti a jogszabályi környezetet és itt van a versenyszféra, aki saját CSR tevékenysége keretében a rendszert működtető támogatást tudja adni.

A támogatás szimbolikus átadása után az áruház látogatói is megismerhették az alapítvány tevékenységét.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >