Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tökkirály a Velencei-tónál
Tökkirály a Velencei-tónál Nyomtatás E-mail
Írta: Tihanyi Tamás   
2016. október 06.
A Velencei-tónál a napsütéses órák száma évente eléri 2500-at. Talán nem véletlen, hogy éppen itt, Keszler László gárdonyi kertjében termett az idén a legnagyobb tök, mely elnyerte a rácalmási és az őrségi tökfesztivál fődíját is.

 

Hamarosan újabb rekorddal dicsekedhet majd a gazda, mivel jelenleg is nevel a kertjében egy monumentális péltányt, amely a következő néhány hétben éri el végleges súlyát. Becslések szerint addigra a 250 kg-ot is elérheti. Az óriás már nevet is kapott. László lányáról, Pankáról nevezték el.


Tervei szerint mindkét példányt el fogja árverezni még Halloween előtt.

 


 

A gazdának van még hová fejlődni, mivel a jelenlegi világcsúcs 1054 kg. Tervei szerint jövőre egy fél tonnás példányt kísérel meg felnevelni. Erre már most megtette az előkészületeket. Hobbija jelentős anyagi áldozattal is jár. Az öntözéshez felhasznált víz, a műtrágya, a befektetett munka értke akár a félmillió forintot is elérheti.

Ha sikerrel jár, a következő tökszezon végén az óriástök héjában szeretné átevezni a Velencei-tavat.

A következő hetekben az ország különböző pontján fesztiválokon és bevásárlóközpontokban fog felbukkanni a a gárdonyi hobbikertész, ahová magával viszi kisebb méretű terményeit is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >