Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
72 óra kompromisszum nélkül Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 07.
ImagePénteken délután kezdődik a 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő megmozdulás a három történelmi keresztény egyház szervezésében. Az akcióban vállalkozó szellemű fiatalok önkéntes szociális munkával segítenek embertársaikon. A helyi záró rendezvényt az Új Nemzedék Székesfehérvári Közösségi Terében tartják vasárnap.

 

Ifjúsági megmozdulás kezdődik október 7-én,  pénteken 18 órakor a Székesfehérvári Evangélikus Gyülekezet Nagytermében 72 óra kompromisszum nélkül címmel. A segítő akciót a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezi azzal a céllal, hogy a fiatalok megmutathassák elkötelezettségüket, lelkesedésüket az önként felvállalt tevékenységeken keresztül. A szociális akció során országszerte teljesítenek fiatalokból álló csoportok közhasznú feladatokat, amelyekkel különböző közösségeknek segítenek, legyen az játszótér-felújítás, erdőtakarítás vagy időseknek, fogyatékkal élőknek szervezett kulturális program.


A programban számítanak a résztvevők kreativitására, önállóságára, hiszen a résztvevő csoportok csütörtök este tudják meg, mi lesz a feladatuk. A háromnapos összefogás Magyarországon 2006-ban valósult meg először, 2015-ben már 800 diák részvételével 97 helyszínen folyt önkéntes munka. 

#72ora fotópályázatot is hirdetnek a megmozdulás kapcsán: a három nap alatt az Instagramra, Twitterre vagy a 72 óra Facebook-oldalára a #72ora hashtaggel kiposztolt képekkel értékes ajándékokat lehet nyerni.

A záró rendezvényt 2016. október 9-én, vasárnap 17 órakor tartják az Új Nemzedék Székesfehérvári Közösségi Terében, amelyen részt vesz Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok is. 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >