Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Maroshegyi Böndörödő 2016 Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 07.
ImageKilencedik alkalommal rendezik meg a Maroshegyi Böndörődőt. A városrész szüreti mulatságát október 8-án, szombaton tartják hagyományosan a Gárdonyi Géza Művelődés Ház és Könyvtár előtti területen. Rendkívül színes programsorozattal, szerekes-hintós felvonulással, különféle színpadi produkciókkal, bemutatókkal és versenyekkel, kiállításokkal várják a városrészben élőket és minden kedves vendéget. A programokat 19.30 órakor Charlie koncertje zárja.

 

Közösségük erősítése, hagyományaik felelevenítése céljából rendezték meg a maroshegyiek kilenc évvel ezelőtt az első Böndörödőt. A programsorozat rendkívül népszerűvé vált, így a szervezők idén is mindent megmozgatnak, hogy méltó módon szórakoztassák a lakókat és vendégeiket egyaránt.

 

 



A szüreti mulatságot reggel 9 órakor bográcsos főzőverseny nyitja Bede Róbert mesterszakáccsal és Pataki Zita televíziós műsorvezetővel. Nevezni a helyszínen lehet, a zsűrizés 13.00 órától kezdődik. A különféle színpadi produkciók 10.00 órától indulnak, az estig tartó programokban szerepel a Maroshegyi Szent Kristóf Ház műsora, a Táncsics Mihály Általános Iskola, a Maroshegyi Óvoda és a Sóstói Dalkör produkciója, de fellépnek a Langaléta Garabonciások, operett slágerekkel érkezik Závodszyk Noémi és Keller János, és megcsodálhatjuk az Ikarus Néptáncegyüttes produkcióit is.

Az ünnepi köszöntőkre és megnyitóra 12.00 órakor kerül sor, szintén a színpadon. Ezt követően indul a szekeres-hintós-csikós-zenés ünnepi felvonulás Maroshegy utcáin, a megállóknál néptáncosok és népzenészek, énekesek köszöntik a városrész lakóit. A hagyományőrzés jegyében bemutatókkal színesítik a rendezvényt 15.00 órától a Fehérvári Hagyományőrző Íjász Egyesület tagjai, majd 16.00 órától a Csákberényi Csikósok. 18.30 órakor a színpadon tartják a korábban meghirdetett töklámpás-faragó verseny, a madárijesztő verseny, a süteménymustra, illetve a bográcsos főzőverseny eredményeit.


19.30 órától Horváth Charlie koncertje szórakoztatja a közönséget.

 



Színesíti a rendezvényt a lopótökméret verseny, a művelődési házban látható miskakancsó kiállítás, de lesz gyermekjátszótér népi játékokkal és körhintával, szöszmötölő kézműves foglalkozás, egész napos népművészeti és iparművészeti vásár, továbbá játékkuckó a kisszínpadon. Kitelepül a HEROSZ Fehérvári Állatotthona és a Gaja Környezetvédő Egyesület is. 10.00-18.00 óra között nyitva tart a szüreti játszópark, a nyitott könyvtár pedig 10.00-17.00 óra között fogadja vendégeit.

A Maroshegyi Böndörödő szervezői szeretetettel várják az érdeklődőket minden korosztályból!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >