Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Életek másodpercekért Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 19.

ImageMegjelent a harmadik MotoGP könyv fantasztikus képekkel, 264 oldalon, rendkívüli tartalommal. – tájékoztatta szerkesztőségünket a BGP Media munkatársa, Ivanovics Anikó - A gyorsaságimotoros-világbajnokság, azaz a MotoGP a világ legnézettebb és leglátványosabb motorkerékpár versenysorozata, ahol három kategóriában (125kcm, 250kcm, MotoGP-800kcm) mérik össze tudásukat a csapatok és a versenyzők. Az írónő, Budur Gabriella, idén is rendkívüli történeteket mesél el ebben az egyedülálló kiadványban.

Feltárja azt a világot, ahol Talmácsi Gábor Magyarország egyetlen világbajnoka, illetve Valentino Rossi, Casey Stoner vagy Tóth Imre versenyzik. Őszinte, mély beszélgetések készültek versenyzőkkel arról, miként zuhantak a csúcsról, a testi és lelki válságba és hogy sikerült talpra állniuk vagy milyen a világbajnoki győzelem íze és milyen az első vesztesnek, azaz a második helyen végezni.

Image
.

Olyan versenyzők mesélnek diadalról és bukásról, fájdalomról és kitartásról, akikkel egyedül az írónő találkozott, ugyanis ő hazánk egyetlen akkreditált írónője a világbajnoki sorozaton. Az olvasók betekinthetnek egy olyan világba, ahol a motorversenyzők sebességének már nem saját tehetségük, hanem a technika szab határt.

„A könyvben minden alkalmat megragadok, hogy különböző megközelítésből, de ugyanabból a célból, emberközeli képet adjak arról a világról, ahol az élet 200km/óra felett zajlik.”

A díszbemutatón 250 vendég vett részt.

Image
.

Az est házigazdája Nacsa Olivér volt, aki így nyilatkozott: „ A könyv gyönyörű és biztos, hogy a tartalom is legalább annyira érdekes, mint a korábbi két könyvé volt.”

Talmácsi Gábo,r 2007 világbajnoka boldogan gratulált az újabb könyvhöz: „Gabit mindenki szereti kint a világbajnokságon. Keményen dolgozik és mindig mindenhol ott van. A mi vagyis a magyarok esetében pedig ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Gratulálok neki a könyvhöz, mert tudom, hogy rengeteget dolgozott vele. Malajziában egy szállodában laktunk és az egyik nap találkoztunk. Gabi rettenetesen fáradt volt, az asztalán kávés csészék sorakoztak. Ennek ellenére az első kérdése az volt, hogy vagyok Ausztrália után.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >