Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Festészet Napja a Pelikán Galériában is
Festészet Napja a Pelikán Galériában is Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 14.
A Székesfehérvári Művészek Társasága két programot is szervez szombaton délután a Magyar Festészet Napja alkalmából. Előbb Pintér Balázs szobrászművésztől hallhatnak számos érdekességet a Pelikán Galériába ellátogatók, majd Revák István vezetésével interaktív programot is tartanak, a látogatók pedig bepillantást nyerhetnek a festészet műhelytitkaiba. Mindkét eseményre díjtalan lesz belépés. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

Október 18-a Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapja. A Magyar Festészet Napja civil kezdeményezésként, néhány lelkes ember erőfeszítéseként 2002-ben jött létre. Az elmúlt tizennégy évben a nagyszabású rendezvénysorozat a hazai kortárs festészet méltó és átfogó seregszemléjévé nőtte ki magát. Az első rendezvényt 2002-ben sikerült tető alá hozni, majd ezt követően a második évben az ünnep már kétnapos volt, 2006-ban pedig több mint egy héten át tartottak az ünnephez kötődő események. Idén 300 művész kétezernél is több képe lesz látható országszerte – a kezdeményezéshez ráadásul csatlakoztak szlovéniai, székelyföldi és szlovákiai kiállítóhelyek is.

A rendezvénysorozat célja évek óta változatlan: a festmények művészeti színvonalából és egyediségéből adódó érték elismertetése, a kortárs magyar festők és alkotásai iránti közönségszeretet kivívása.

 



A Magyar Festészet Napja az elmúlt évek alatt országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát. Ehhez a rendezvénysorozathoz csatlakozik 2008 óta minden esztendőben a Székesfehérvári Művészek Társasága is. A Magyar Festészet Napjához kapcsolódóan két izgalmas programelemmel is várják az érdeklődőket a Pelikán Galériában. 13.00 órától folytatódik a „Hogyan csinálja – Az alkotó lerántja a leplet” című programsorozat. A szombati házigazda sorozatban Pintér Balázs szobrászművész (az Emberi lépték c. tárlat egyik kiállítója) tart nyílt napot a Pelikán Galériában, melynek keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé.

Ezt követően a Társaság tagjai alkotnak szombaton délután 14.00 órától egészen 17.00 óráig a Pelikán Galériában. A látogatók Revák István vezetésével bepillantást nyerhetnek a festészet műhelytitkaiba. Az eseményre a belépés díjtalan lesz, melyre sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >