Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bemutatkoztak a 2016-os Fejér Megyei Príma-díj jelöltjei
Bemutatkoztak a 2016-os Fejér Megyei Príma-díj jelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 13.
Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Fejér Megyei Príma Díjátadó Gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Fejér Megyei Szervezete. A 2016. november 26-án a Hotel Magyar Királyban megrendezésre kerülő ünnepségen három, egyenként egymillió forintos elismeréssel járó különdíjat és egy 250 ezer forintos közönségdíjat adnak át az arra érdemeseknek. Ugyancsak a gálán nyújtják át a megyei szintű Év Vállalkozója Díjakat. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették, ahol bemutatkoztak a Príma-jelöltek is.

 


Idén márciusban teljes körű tisztújításra került sor a VOSZ Fejér Megyei Szervezetének elnökségében. A Területi Küldöttválasztó Gyűlésen László Istvánt választották a szervezet elnökévé. A Lászlóvill Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. alapítója és ügyvezető igazgatója öt évre kapott megbízatást. A VOSZ Fejér Megyei Szervezete 2016. november 26-án, a Hotel Magyar Királyban rendezi meg a 11. Fejér Megyei Príma Díjátadó Gálát.

A jelölteket bemutató és a szavazás menetét ismertető sajtótájékoztatón részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki alapvetően fontosnak nevezte a Székesfehérvár Önkormányzata és a VOSZ Fejér Megyei Szervezete közötti együttműködést, amit az elismerés is szimbolizál. Mint fogalmazott: minden, ami a városban történik, visszavezethető a helyi gazdaság teljesítményére, az onnan eredő pénzügyi forrásokra. Hozzátette: a Príma-díj megyei és országos szinten is igen tiszteletre méltó elismerés, melynek komoly presztízse van. A díjakat adók és a díjazottak között olyan személyek, közösségek vannak, akiknek társadalmi elismertsége igen széles körű. A városvezető gratulált a jelölteknek és üdvözölte, hogy a Fejér megyei gálaünnepség megújul és egyértelműen a jeles, köztiszteletben álló díjazottakról fog szólni.

 



László István
, a VOSZ Fejér Megyei elnöke arról beszélt, fontos, hogy a jelöltek személye által megmutassák a mai fiataloknak a céltudatos munka eredményét. A Hotel Magyar Király kupolaterme méltó helyszínt biztosít a zenés-táncos gálának, melynek műsoridejét két órában korlátozzák, a hat kategóriajelölt pedig két-két perces kisfilmen mutatkozik be. Előzetesen a nyomtatott és az elektronikus sajtóban lehet szavazni november közepéig a jelöltekre. Közülük a voksok száma alapján hárman vehetik át a Fejér Megyei Príma-díjat és a vele járó egymillió forintos elismerést. A gála közönségszavazása alapján további egy személyt fognak díjazni, aki 250 ezer forintos elismerésben részesül. Ugyancsak az ünnepségen adják át Fejér megyei szintű Év Vállalkozója díjakat.


A sajtótájékoztatón röviden bemutatkoztak a jelöltek is:

Művészet kategória:
Hirtling  István  színművész
Az 58 éves két gyermekes színész öt esztendeje játszik a Vörösmarty Színházban. Első alkalommal a 11 évvel ezelőtti felújítást követően dolgozott a teátrumban, azóta számos darabban szerepelt vendégművészként, majd társulati tagként. A Hirtling család ősei, historikus múltja is Székesfehérvárhoz kötik. Életcéljának tekinti, hogy minél többet foglalkozzon a jövő színházlátogatóival, akiket igyekszik a színház szerelmeseivé tenni.


Építészet kategória:
Kámán Béla okleveles építőmérnök
Gyermekkori álma vált valóra a Príma-díj jelöléssel. Zalaegerszegen végezte a szakközépiskolát, innen ment tovább a Műegyetemre. Ezután 1969-ben a FÁÉV-nél kezdett dolgozni, ahol fejlesztési feladatokkal foglalkozott. A 90-es években alapította meg önálló vállalkozását. Számos épület felújítása, létesítmény építése, tervezése és kivitelezése fűződik a nevéhez, közülük is rendkívül büszke a Hiemer-ház rekonstrukciójának első két ütemére. Ugyancsak büszkén viseli az ARÉV Baráti Kör Egyesület elnökségében betöltött szerepét.


Tudomány kategória:
Dr. Sárkány Ágnes főorvos
A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának, illetve Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztályának osztályvezető főorvosa. Harminc éve dolgozik Székesfehérváron az empátia és a segíteni akarás jegyében. Bemutatkozásában köszönetét fejezte ki a jelölés kapcsán.


Sport kategória:
Kovács Sarolta válogatott öttusázó
Székesfehérváron él és sportol. 1999 óta öttusázik, 2008 óta felnőtt válogatott. A 2016-os világbajnokságon egyéniben és csapatban is aranyérmes lett, amit pályafutása csúcspontjának tekint. Példaképei Vörös Zsuzsanna és Balczó András olimpiai bajnok öttusázók. Nagy örömmel tölti el a Príma-jelölés.


Oktatás kategória:
Szilner Tibor táncpedagógus
Az 52 éves két gyermekes táncpedagógus a versenytáncos múlt és a táncművészeti főiskola után 1995 márciusában alapította feleségével együtt a Laguna Táncklubot, amely később országos hírű kulturális és táncsport egyesület lett. A hazai és külföldi versenyeztetésen túl feladatának tekinti, hogy a tánctanítás által közösségbe hozza a gyerekeket, fejlessze mozgás- és viselkedéskultúrájukat.


Képzőművészet kategória:
Borbély Béla fotográfus
Eredetileg foglalkozását tekintve közlekedés-mérnök, melyben 23 évig dolgozott. 1968 óta foglalkozik a fényképészettel. Először természetfotókat, madarakat ábrázolóképeket készített, később a néprajz és az építészet felé fordult az érdeklődése. Meghatározó találkozása volt tíz évvel ezelőtt dr. Siklósi Gyula régészprofesszorral, azóta örökíti meg a középkori építészeti emlékeinket. Számos díjban és elismerésben részesült.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >