Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Kiútmutató"
"Kiútmutató" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. október 13.
ImageSoros ülését tartotta a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Östör Annamária alelnök vezetésével, a Városházán, ahol a fő téma az a készülőben lévő kiadvány volt, amely a kábítószer-használat észlelése esetén teendőkről ad felvilágosítást. Az ismertető füzet összeállításáról Farnas István Géza, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia vezetője adott tájékoztatást.

 

A Városháza Bizottsági Tárgyalójában tartotta ülését a Székesfehérvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Östör Annamária alelnök ennek során beszámolt arról, hogy nagy öröm számára, hogy már évek óta ilyen hatékonyan működik ez a fórum, amelynek szinte valamennyi olyan székesfehérvári szervezet a tagja, akik a drogprevenció, valamint az érintettek ellátásának aktív szereplői. Mint hozzátette, számos sikeres program és projekt fűződik a KEF nevéhez, melyeket a tagok közösen valósítottak meg.   

A mai értekezleten annak a tájékoztató kiadványnak a tartalmáról tárgyalt a testület, amelynek elkészítésén jelenleg dolgoznak. Az ismertető brossurát szülőknek, pedagógusoknak, illetve diákoknak szánják olyan tartalommal, mely segítséget nyújt abban, mi a teendő kábítószer-használat észlelése esetén. 

A KEF tagjai közül 12 szervezet vesz részt a kiadvány elkészítésében, amit a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia munkatársai fognak össze. Az értekezleten a tájékoztató füzet összeállítási folyamatának részleteiről Farnas István Géza intézményvezető számolt be.
Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy egy újabb kiadvány készül el rövidesen közös összefogással, reményei szerint novemberben. Valamennyi szervezet munkáját megköszönte, akik megküldték részükre az általuk összeállított anyagot, amiből dolgozni tudnak. Felvázolta az eddig rendelkezésükre bocsátott információk alapján a tartalmi elemek terveit, majd a tagok ezek alapján egyeztettek a kiadvány megjelenési felületeivel kapcsolatban.  

Az értekezleten szó esett arról, hogy a tervek szerint a kiadványt több ezer példányban szeretnék sokszorosítani, és valamennyi székesfehérvári iskolába el fogják juttatni azzal a célzattal, hogyha valaki szerhasználóval találkozik, akkor tudja, hogy mi a teendő.

A tájékoztató elektronikus formában történő terjesztéséről is döntött a bizottság, tekintve, hogy a fiatalok inkább az internetes felületeken tájékozódnak, és ilyen formán könnyebben elérhetőek. S ugyanígy felvetődött a kiadvány szórakozóhelyekre történő eljuttatásának jelentősége is.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >