Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Nagy Boglárkát választották a Diáktanács elnökévé Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. október 13.
Tisztújító ülését tartotta a Székesfehérvári Diáktanács a Városháza Dísztermében. A kedd esti tisztújításon négyfős elnökséget – egy elnököt és három alelnököt – választottak a tagok. Az új elnök Nagy Boglárka lett, munkáját Édes Eszter, Muskovits Dávid és Varga Antónia Laura alelnökök segítik a jövőben. A diákokat Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte az ülésen. Az eseményen megjelent Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok is.

 

A Székesfehérvári Diáktanács 2011 októberében alakult meg. A város önkormányzata arra kérte az általános és középiskolákat, hogy delegáljanak egy-egy tagot a testületbe, így összesen 38 fő képviseli a város valamennyi oktatási intézményét. Székesfehérvár vezetése fontosnak tartja, hogy a Diáktanács által kikérje a városban tanuló mintegy húszezer diák véleményét és javaslatát a fiatalokat érintő fontos döntések meghozatalához. A keddi tisztújító közgyűlésen a delegáltak közül 36 fő volt jelen, ők döntöttek az új elnök és alelnökök személyéről, valamint elfogadták az idei munkatervet is.

Az ülésen Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a diákokat. „Nagy öröm, hogy a hatodik tisztújító közgyűlést tartjuk a Székesfehérvári Diáktanács életében. Nagyon bízom benne, hogy egy sikeres tanévet tudunk magunk előtt, amely a tanulók hasznára válik majd. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei esztendő is nagyon gazdag lesz a programkínálat tekintetében. A Székesfehérvári Diáktanács évről-évre tartalmasabb kínálatot tud biztosítani a város alap- és középfokú oktatási intézményeiben tanuló mintegy 20.000 fiatalnak. Az Önkormányzat teljes mértékben a testület mögött áll, így a személyi, anyagi és infrastrukturális feltételeket is biztosítjuk az eredményes működéshez.” – mondta Mészáros Attila, aki köszönetét fejezte ki a leköszönő elnökségnek az aktív és sikeres munkáért, egyúttal sok sikert kívánt az újonnan felálló elnökségnek. 

A keddi ülésen átalakult a Székesfehérvári Diáktanács vezetése. A diáktanácstagok szeptember első hetében egy háromnapos évindító táborban ismerhették meg egymást, és jelöltethették magukat az elnökségbe. Az elnökjelöltek ráadásul egy-egy 1 perces kampányvideóval is készültek. A tisztújító közgyűlésen mindkét elnökjelölt egy 4 perces prezentációval mutatkozott be, amelyben részletesen ismertették a Diáktanács 2016/2017. tanévi munkájával kapcsolatos terveiket, ötleteiket.

A Székesfehérvári Diáktanács harminchat megjelent tagjának első ízben Bódig Péter, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, illetve Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium diákja tartott bemutatót a jövőbeli terveikről. Az elnökjelöltek bemutatkozása után következett a titkos szavazás. Első körben az elnököt választották meg a diákok, majd az alelnökökre adhatták le a voksukat a megjelent diáktanácstagok, akik egy-egy székesfehérvári oktatási intézményt képviseltek.

A tagok döntése alapján a 2016/2017-es tanévben Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium diákja vezeti majd a Székesfehérvári Diáktanácsot – érdekesség, hogy ő lett az első hölgy elnöke a testületnek. Munkáját alelnökként Édes Eszter (Ciszterci Szent István Gimnázium), Muskovits Dávid (Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) és Varga Antónia Laura (Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziuma) segíti.

A választást követően Nagy Boglárka, a Székesfehérvári Diáktanács újonnan megválasztott elnöke szólt a testülethez. „Nagy örömömre szolgál, hogy betölthetem ezt a pozíciót! Igyekszem minél jobban megállni a helyemet ebben a szerepkörben. Külön szeretnék gratulálni Bódig Péternek az elmúlt évben végzett munkájához. Nagyon sikeres évez zárhatott maga mögött a Székesfehérvári Diáktanács, ehhez pedig az ő személye is döntően hozzájárult. Remélem, én is ilyen sikeres évet tudhatok majd magam mögött, a ti segítségetekkel! Nagyon fontosnak tartom, hogy az eddigi Diáktanács programokat továbbra is folytassuk és fejlesszük. Pontosan ezért sok újítással igyekszünk színesíteni az iskolai hétköznapokat.” – mondta Nagy Boglárka, aki programokban gazdag munkát kívánt a testületnek.

A Székesfehérvári Diáktanács az idei tanévben is minden hónapban megvalósít egy-egy jelentős programot. A testület december 10-én, szombaton egész napos Adventi programsorozatot tart, amelynek szerves része lesz a hagyományos adománygyűjtés is. Ezt követően január 13-án harmadik alkalommal szervezik meg a Városi Diákbált, amely hatalmas sikert aratott az elmúlt két évben. A Székesfehérvári Diáktanács Szakmai Napjára március 7-én, kedden kerül sor, majd ezt követően a Sportnap, az ifiFESZT, a Bolondballagás, a hagyományos városi ballagás és a testület évzáró tábora is tartalmas kikapcsolódást biztosít majd a fiataloknak. Az idei tanév munkatervhez kapcsolódóan a keddi tisztújításon kiemelték, hogy 2014 után ugyanis ismét városunk adhat otthont 2017. február 3-5. között az Országos Diákparlamentnek, melynek keretében 320 diák érkezik Székesfehérvárra az ország minden részéről. A keddi közgyűlésen Molnár Tamás ifjúsági és civil tanácsnok is jelen volt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >