Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow U15-ös EYBL kosárlabdatorna házigazdája lesz Székesfehérvár
U15-ös EYBL kosárlabdatorna házigazdája lesz Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. október 14.
Ismét rangos utánpótlás kosárlabdatornának lehet a házigazdája Székesfehérvár. Október 14-16. között az U15-ös EYBL tornát rendezik meg a Királyok Városában. A nemzetközi utánpótlás sporteseményen összesen kilenc együttes fiataljai küzdenek a legjobb eredményért az MKOSZ csarnokban. A torna részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Mészáros Attila alpolgármester, Matus Gábor, a DKKA sportigazgatója, Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója és Peresztegi Nagy Ákos, a DKKA fiú szakág-vezetője.

 

A hétvégi tornán összesen kilenc U15-ös együttes méri össze tudását: a házigazda Alba Fehérváron kívül a TS Jahn München, a Stellazzurra Basketball Academy, a Basketball Academy Budapest, a Wiener Team, a KK Flash, a Kosarkarski Klub Grosuplje, az USK Prague és a Cibona Zagreb ifjú kosarasai küzdenek az az U15-os EYBL-torna „B” csoportjában.

Székesfehérvár alpolgármestere, Mészáros Attila örömét fejezte ki, hogy egy újabb nemzetközi torna lesz a városban. „Az EYBL torna már hagyományosnak számít a Királyok Városában, hiszen az U14-es és U16-os seregszemle után most az U15-ösök számára rendezhetünk ilyen rangos megmérettetést. Elnézve az eseményen résztvevő csapatokat, valóban egy magasszínvonalú utánpótlásprogram előtt állunk. Köszönöm a szervezőknek, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiának és az Alba Regia SC-nek, hogy a rendezéssel járó feladatokat elvállalták! Természetesen bízunk abban, hogy a fehérvári csapat egy jó szerepléssel örvendeztet meg mindenkit. Számos izgalmas összecsapás vár ránk, így mindenkit arra biztatunk, hogy minél többen látogassanak ki az MKOSZ csarnokba.” – tette hozzá Mészáros Attila.

Matus Gábor, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia ügyvezető igazgatója, a hétvégi EYBL torna versenyigazgatója kiemelte, hogy már harmadik alkalommal lehet a házigazdája Székesfehérvár a rangos nemzetközi utánpótlás sporteseménynek. „Kimondottan előnyös számunkra, hogy újfent erős nemzetközi csapatokkal mérettethetjük meg magunkat. Remélem, hogy az előttünk álló években ezeknek az utánpótlás eseményeknek meglesz a hozadéka. Az U15-ös korosztályon kívül az U17-es csapatunk is érdekelt az EYBL sorozat idei küzdelmeiben, ebből pedig a gyerekeken kívül a felnőtt csapat is profitálhat a jövőben. A hétvégihez hasonló intenzitású tornák segítenek abban, hogy a fiatalok minél előbb csatlakozhassanak a felnőtt együtteshez.”– mondta Matus Gábor.

„Nagy dolognak tartom, hogy a fiataljaink egy ilyen nívós és neves nemzetközi kosár tornán tudnak részt venni. A hétvégi meccseken olyan tehetségeket láthatunk, akik néhány éven belül a felnőtt együttes kapuját „döngethetik”. Kiegyensúlyozott és látványos tornára számítok, hiszen magyar, szlovén, horvát, szerb, német és olasz együttesek legjobbjai is képviseltetik magukat. Bízom benne, hogy a fiataljaink sikereket érnek el és sokat tanulnak majd a három nap során.” – közölte Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója.

Peresztegi Nagy Ákos, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia férfi szakágának-vezetője, az U15-ös csapat edzője elmondta a szerdai sajtótájékoztatón: több éve kitűzött célja az akadémiának, hogy a játékosaik és csapataik is minél több nemzetközi mérkőzést tudjanak játszani egy erősebb közegben. „Az EYBL torna is ennek a szakmai koncepciónak a része, hiszen komoly játékerőt képviselő csapatok érkeznek Székesfehérvárra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy felvegyük a küzdelmet ellenfeleinkkel szemben. Előreláthatóan nagyon pörgős mérkőzések várnak ránk, hiszen gyakorlatilag a legerősebb utánpótlás együttesekkel kell megmérkőznünk.” – tette hozzá Peresztegi Nagy Ákos.

Az előttünk álló hétvégén mind a kilenc csapat négy mérkőzést játszik. Ezt követően januárban újabb négy összecsapás vár az ifjú tehetségekre Budapesten. Az összesített eredmények alapján az „A” és „B” csoportok első két helyezettjei, illetve a házigazda Alba Fehérvár jutnak be a márciusi, Székesfehérváron megrendezésre kerülő középdöntőbe. Az U15-ös korosztály EYBL fehérvári középdöntőjében szereplő öt együttes közül az első két helyezett jut majd tovább az április végi rigai EYBL-fináléba. A hétvégi találkozókat a Liget soron található, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által építtetett, körülbelül kétszáz néző befogadására alkalmas csarnokában játsszák le. Valamennyi találkozót ingyenesen lehet megtekinteni.

További információ a tornáról:

http://davidkornelakademia.hu/
http://www.eybl.lv/new/ce_u15_scheduler.php#mbt:103-303$f&arena=110861

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >