Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A nyár emlékei  Megnyílt a városi táborok kiállítása
A nyár emlékei  Megnyílt a városi táborok kiállítása Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 17.
ImageGyermekek százainak nyári emlékeit idézi fel az a kiállítás, melyet a városi táborokban készített fotókból, szebbnél szebb kézműves alkotásokból nyitottak meg A Szabadművelődés Házában. Ismét elhangzottak a vakáció alatt tanult zeneszámok, levetítették a Velencén közösen összeállított animációs filmeket, végül moldvai táncházzal zárták az eseményt.

 

Megújult és kibővült programkínálattal várták idén is a Fehérváron tanuló általános iskolásokat a város által szervezett nyári táborokban. A Napraforgó Városi Napközis Tábor hat turnuson át tartott a Bregyó Sportcentrumban, ahol több mint 2.000 beiratkozás volt. A bentlakásos velencei Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor a szokásos három helyett négy turnuson át zajlott összesen közel 430 fő részvételével. A felügyelet biztosítása mellett rengeteg kreatív, ismeretterjesztő, ugyanakkor szórakoztató és játékos programot, sportolási lehetőségeket és strandolást kínáltak a gyerekeknek.

A hagyományok szerint minden év őszén közös kiállításon idézik fel a nyári táborok gazdag és értékes emlékeit, élményeit A Szabadművelődés Házában. Az idei tárlaton megtekinthetőek a Játszótárs Játékkészítő Műhellyel, a Fehérvári Kézművesek Egyesületével és a tábori nevelőkkel készített gyönyörű, ötletes alkotások, apró használati és dísztárgyak, ékszerek, továbbá változatos technikával készült, igényes grafikák.

„Nagy öröm mindenki számára, hogy a városi táborok több mint húsz éve működnek Székesfehérváron. Ez megnyugvást jelent a szülőknek is, hiszen jó helyen tudják gyermekeiket a nyári időszakban. Fontosak voltak a képzőművészeti foglalkozások, a különböző szakirányú, játékos időtöltések, és az is, hogy a fehérvári iskolások újra megismerkedhettek, barátságokat köthettek határon túli társaikkal nemzeti értékeink megtartása jegyében.”
- emelte ki a megnyitón mondott köszöntőjében Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka. Hozzátette: sokan támogatták a táborokat, így Székesfehérvár Önkormányzata is, a kapcsolódó civil szervezetek, intézmények és a pedagógusok pedig értékes munkájukat, kreativitásukat adták a színes, élményekkel teli programok megvalósításához. Deák Lajosné a város nevében köszönetét fejezte ki minden közreműködőnek és szervezőnek.

A megnyitón levetítették a velencei tábor utolsó turnusában az Animonó Filmkészítő Műhely közreműködésével készült animációs filmeket és Fülöp András középiskolás diák rövidfilmjét, melyet a zenés foglalkozásokról készített az Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésének ideje alatt. Makai Zsolt és a táborok részvevőinek előadásában ismét elhangzottak a táborokban tanult dalok és zeneszámok. A megnyitót moldvai táncházzal zárták a nosztalgiázó gyerekek és felnőttek részvételével.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >