Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Középiskolai tanulókat tájékoztat az Egyenlő Bánásmód Hatóság
Középiskolai tanulókat tájékoztat az Egyenlő Bánásmód Hatóság Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 19.
ImageDr. Szatmári Éva, az Egyenlő Bánásmód Hatóság megyei referense október 20-án, csütörtökön egy országos kampány keretein belül a hátrányos megkülönböztetéssel szembeni jogvédelemről, valamint a hatóság munkájáról tart előadást a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziuma végzős diákjai számára.

 

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság országos kampánya keretében a Székesfehérvári Szakképzési Centrum I. István Szakgimnáziuma végzős tanulói számára előadást és konzultációt tart dr. Szatmári Éva megyei referens október 20-án 10.35 és 12.15 között. Az előadás témája a hátrányos megkülönböztetéssel szembeni jogvédelem és a hatóság munkája. 

Az előadás részletezi, hogy a törvényben felsorolt védendő tulajdonságokkal - pl. nem, családi állapot, egészségi állapot, társadalmi helyzet, bőrszín, anyanyelv, nemzetiséghez való tartozás, fogyatékosság, anyaság (terhesség) vagy apaság, szexuális irányultság, stb. - rendelkező személyek, ha más, hasonló helyzetben levő emberekhez viszonyítva hátrányos megkülönböztetésben részesülnek, többek között a foglalkoztatásban, oktatásban, vagy a szolgáltatások igénybevétele esetén, jogvédelemért miként fordulhatnak a hatósághoz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >