Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Kiütötte a Vidi a Paksot
Kiütötte a Vidi a Paksot Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. október 23.
ImageA kellemetlen diósgyőri vereség után igyekezett kiengesztelni szurkolóit a labdarúgó NB I 13. fordulójában a Videoton, mégpedig a hektikusan, összességében a várakozáson alul szereplő szereplő Paks ellen. A felcsúti összecsapáson a piros-kékek "beragadtak a rajtnál", de hamar ébredtek, hamar fordítottak, már az első félidőben 3-1-re vezettek, s végül 5-1-re nyertek.

 

Rémálomszerűen kezdődött a meccs a házigazdák számára, mivel már a negyedik percben, amikor a paksiak először nézhettek egyáltalán a kapujuk felé, azonnal vezettek. Összeszerencsétlenkedtek Viníciusék egy szögletet a semmiből az "atomvárosiaknak", amit a sarokrúgás után borzasztó helyezkedésükkel tetéztek, így Hahn közelről bepofozta a vendégek vezető gólját, 0-1!

Összekapta magát hamar a Vidi, a 10. percben Géresi rúgott egy életerőset kapura jó 26-27 méterről, a fiatal Székely kapus pedig bevédte a bal sarokra tartó löketet, 1-1! Amennyire váratlanul jött és védelmi hiba előzte a paksi gól, legalább annyira volt ez is váratlan és kapitális baki eredménye, igaz itt csak a kapus hibázott, nem a komplett védelem.

Alig telt el újabb 13 minutum, újra a paksi kapuban táncolt a játékszer: Egy bedobás után Géresi bombázott a jobb oldali lécre, a kipattanónál pedig a labdát megszerző Pátkai lábát elhúzták. A jogos büntetőt Scsepovics a bal felső sarokba vágta, 2-1! Ezzel a henger beindult... A 38. percben Szolnoki remekül ívelt a paksi térfél közepéről az ötösre érkező Scsepovicshoz, aki okos góllal duplázott, 3-1! Ezt követően létszámában is megfogyatkozott a megrogyasztott tolnai egylet, mivel a gólhelyzetben kilépő Negót Szabó János buktatta a 16-os előtt. A szünet nagyon jól jött számukra.

Nem úgy a második játékrész eleje. Szolnoki újabb remek labdáját követően az ötös bal sarkáról Hadzic lőtte ki az ellenkező sarkot félmagasan, ezzel megszerezte első magyarországi találatát a bosnyák válogatott középpályás, 4-1! A gól után nem  sokkal második sárgával Kecskés is kiszállt, így a Csertői-gárda 9 fővel folytatta. A Vidi pedig újabb góllal: a 63. minutumban egy ívelést Scsepovics önzetlenül tálalt az ötösön az érkező Lazovics elé, a szerb honfitársa pedig könnyedén bevágta az ötödik hazai dugót. 5-1!

Innentől kezdve csak az volt a kérdés, akar-e még többet rúgni a Vidi, vagy sem. Akart is meg nem is. Nem szakadt meg már az újabb találatért az időközben Kovácsot, Bódit és Feczesint is pályán tudó Berg-csapat. Még a friss erők akarata sem volt ez irányban olyan erős, mint általában. Feczesin rúgott azért egy lesgólt, Bódinak pedig volt még a legvégén egy szabadrúgása, aminél Székely csak szemmel verte a játékszert, de centikkel mellé szállt. Ennyi, a Videoton kiütötte a Paksot, s 13. kör után feljött a 2. helyre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >