Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hősi halottak és díszpolgárok emléke előtt tiszteleg Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 27.
ImageAz egykor életüket áldozott katonák, valamint a városért sokat tett néhai díszpolgárok emléke előtt tisztelegve helyeznek el koszorúkat Halottak napja alkalmából Székesfehérvár Önkormányzatának képviselői. A megemlékezésekre október 28-án, pénteken délelőtt kerül sor.

 

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata mindenkor fejet hajt és elismerését fejezi ki azon személyek előtt, akik városunkért és hazánkért sokat tesznek, sokat tettek. Székesfehérvár a katonák és a díszpolgárok tetteit nemcsak életükben ismeri el, de halálukat követően sem felejti. Az egykori hősök emlékének és tiszteletének megőrzése nemcsak feladatunk, de kötelességünk is. Ezen gondolat jegyében hagyomány már évek óta, hogy Halottak napjához közeledve, a város és a megye önkormányzatának képviselői felkeresik a katonasírokat és az elhunyt díszpolgárok síremlékeit, hogy elhelyezzék rajta az emlékezés virágait és fejet hajtsanak emlékük előtt.

Így kerül sor október 28-án, pénteken délelőtt is koszorúzásokra a városban: 9 órakor a Hosszútemetőben, 9.30 órakor a Szentlélek katonatemetőben, 10.30 órakor a Budai út laktanyánál – ami jelenleg a Lánczos Kornél Gimnázium épülete -, míg 12 órakor a Városház téri II. világháborús emlékműnél. 

A felsorolt helyszíneken túl valamennyi székesfehérvári sírkertben - ahol elhunyt katonák vagy eltemetett díszpolgárok nyugszanak - koszorút helyeznek el, valamint a csalai és a kisfaludi katonasíroknál is elhelyezik az emlékezés virágait.

 

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.”

(Juhász Gyula: Consolatio)


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >