Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A jövőben 12 kormányhivatali épület újul meg Fejér Megyében
A jövőben 12 kormányhivatali épület újul meg Fejér Megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Szakonyi Balázs   
2016. október 27.
ImageA Kormányhivatal 2016 nyarán készítette el a „KEHOP-5.2.2-Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” pályázati felhívás keretében pályázatát, amelyben 12 épületének energetikai felújítását tervezi. A pályázat kedvező elbírálásban részesült, így a megvalósítandó beruházás eredményeként jelentősen csökkenhetnek a Kormányhivatal üzemeltetési költségei.

 

A projekt keretében a Kormányhivatal a 12 épületre vonatkozóan készítetett energetikai felmérést, amelynek keretében megállapította, hogy épületek korszerűsítésével jelentősen csökkenthetőek az energiaköltségek, illetve a CO2 kibocsátás, ami a projekt célkitűzésének egyik alapeleme.

A projekt eredményeként várhatóan 30 %-kal csökkennek a fűtési, illetve villamos költségek, várhatóan összesen 2.000.000 kwh-val lesz kevesebb az épületek összes energiafelhasználása, összesen 151,5 kwp teljesítményű napelem kivitelezése történik majd meg.

Az épületek kiviteli tervei egyaránt tartalmaznak hőszigetelési munkákat, homlokzati nyílászárócseréket, egyes esetekben napkollektor beépítését a használati melegvíz ellátására. Ezen kívül Háztartási Méretű Kiserőmű (napelemes rendszer formájában) kiépítése, villámvédelem és alapvető fűtéskorszerűsítési munkák (termosztatikus radiátorszelepek beépítése) is szerepelnek a tervekben.

A projekt támogatási összege: 993.540.592.- Ft

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >