Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A város büszkesége lesz a megszépült 56-osok tere
A város büszkesége lesz a megszépült 56-osok tere Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. október 29.
Helyszíni sajtótájékoztatón számoltak be arról, milyen felújítás történt az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára az ’56-osok terén. Az október 23-i forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója tiszteletére az 56-osok terén a teljes parkot felújította a Városgondnokság. A fejlesztés keretében a murvás járda térkő burkolatot kapott, míg a köztes területek parkosítása is megtörtént.

 

A RÉV szálló melletti részen, a kitaposott ösvény nyomvonalán is új burkolat készült, majd a térkövezést követően a zöldfelület rendezése is megtörtént, így az október 23-i forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára az ’56-osok tere már szép, felújított állapotban várta a megemlékezőket.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere szerint a város büszkesége lesz a megszépült tér. „A hatvanadik évfordulóra készülvén sok mindenben gondolkodtunk, így rendezvényekben, kiállításokban, a fiatalok megszólításában, városi ünnepségekben és konferenciában is. Szerettünk volna az épített környezetben is megtalálható jelet hagyni a hatvanadik évfordulóról. Erre az ötletre azt hiszem, keresve sem találhattunk volna méltóbb helyet, mint az ’56-osok tere. Hatvan esztendővel ezelőtt a sortűz itt fehérvári áldozatokat is követelt. Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulója tiszteletére mindenképpen szerettük volna rendbe tenni ezt a teret. A Városgondnokság kivitelezésében pedig el is készült a körülbelül tizenöt millió forintos tér-rehabilitáció, melynek eredményeként méltó környezet alakult ki.” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki szerint az ’56-osok tere azokra az emberekre emlékeztet majd mindenkit, akik életüket és a szabadságukat is feláldozták.

A beruházásról Bozai István városgondnok adott tájékoztatást. Mint mondta, a legfontosabb és legköltségesebb beruházás a régi murvás járda térkövezése volt. A fejlesztés során az emlékműhez méltó, gránitszínű térburkolatot készítettek. Megújították a térnek a teljes növényzetét is, melynek keretében sokkal több egynyári növényt ültettek, illetve az egész teret újrafüvesítették. Összességében – a teljes járulékos munkával együtt – körülbelül tizenötmillió forintot tett ki a beruházás.

Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője arról beszélt a szerdai sajtótájékoztatón, hogy már a munka befejezése előtt is rengeteg pozitív visszajelzést kapott az ’56-osok terén megvalósult beruházással kapcsolatban. Megköszönte a Városgondnokság gyors és hatékony munkáját, melynek köszönhetően két hónap alatt elkészült a fejlesztés. A körzet önkormányzati képviselője arról is szót ejtett, hogy a 4. számú választókörzetben több park- és közösségi térfelújítást hajtanak végre a közeljövőben. Ezen kívül azt is kiemelte, hogy a körzet lakóinak igényeit, észrevételeit is igyekeznek beépíteni a tervekbe. 
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >