Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Méltón és biztonságban emlékezzünk meg elhunyt szeretteinkről Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Megyei Kormányhivatal   
2016. október 31.
ImageMindenszentek és a Halottak napja alkalmából eltávozott szeretteinkre, barátainkra emlékezünk. Ebben az időszakban sokan útra kelnek annak érdekében, hogy leróják kegyeletüket, és elhelyezzék a megemlékezés és a szeretet virágait.

 

A megemlékezés mellett tisztában kell lenni azzal, hogy ez az időszak - különösen a 2016. október 29. napja és 2016. november 1. közötti hétvége és munkaszüneti napok - az átlagosnál is nagyobb veszélyt jelenthetnek, mivel sérelmünkre a temetőkben, illetve azok közvetlen környezetében számos bűncselekményt követhetnek el.

Az alkalmi lopások elkerülése érdekében célszerű egyfajta védelmi mechanizmust kialakítanunk, amely hatásos az értékek megóvására. Az őrizetlenül hagyott vagyontárgyak, mint például a sírokra helyezett táskák, szatyrok, illetőleg egyéb értékek könnyű prédát jelentenek az elkövetőknek, amelyeket fizikai erőszak alkalmazása nélkül is, könnyedén eltulajdoníthatnak.

A tömegközlekedési eszközökön és a temetők környékén is fokozottan figyeljenek értéktárgyaikra. Tegyék azokat biztonságos, nem látható helyre. Lehetőség szerint kabátjuk belső zsebében tárolják a pénztárcát, az iratokat, a telefont és legyenek nagyon körültekintőek, óvatosak. A tolvajok sok esetben az áldozatok figyelmetlenségét, jóhiszeműségét használják ki értékeik eltulajdonítására.

A gépkocsival közlekedők szintén sokat tehetnek a gépjárműlopások- és feltörések megakadályozását illetően: ügyeljenek arra, hogy az értékeiket biztonságos helyre tegyék, illetve a járművük ajtaját, az ablakokat és a napfénytetőt az autó elhagyása előtt zárják le, és ne hagyjanak látható helyen semmilyen iratot, értéket a gépkocsiban.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya ünnepek után várja a károsultak bejelentéseit, amennyiben a rendőrségi feljelentést már megtették.

Amennyiben Ön bűncselekmény áldozatává vált, a sérelmére bűncselekményt követtek el, segítségért fordulhat a Fejér Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztályához a 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1. szám alatti ügyfélfogadási helyen ügyfélfogadási időben (hétfő: 9.00 – 13.00, kedd: 13.00 – 15.30, szerda: 13.00 – 17.30, csütörtök 9.00 – 13.00, péntek: nincs ügyfélfogadás, telefonon: 22/512-612).

A megemlékezés méltóságának megőrzése érdekében kérjük, legyenek körültekintőek, vigyázzanak értékeikre, testi épségükre. Legyen ez a hétvége a kegyeleté, a megemlékezésé.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >