Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Rászoruló gyerekekkel a Mikuláshoz
Rászoruló gyerekekkel a Mikuláshoz Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 02.
ImageGyerekként mindannyian átéltük a nagy álmokat, voltak vágyaink, amiket szerettünk volna megvalósítani. Minden generáció gyermekei ilyenek. Igazi, nagy álmodozók. Sokuk arról ábrándozik, hogy tűzoltó lesz vagy éppen rendőr, katona, bátor hős aki védelmezi, ha kell, megmenti az embereket.

 

Mások sportoló hősök, többnyire focisták akarnak lenni már néhány évesen, de akad, aki autóversenyző vagy éppen labdabűvész kosaras. A kislányoknál a színésznő, énekesnő, táncosnő verziók állnak igen előkelő helyen. Legyen azonban ifjú hölgy, avagy úr az illető, egy céljuk szinte biztosan megegyezik: mindannyian találkozni szeretnének a Mikulással. Az igazival, ott az Északi-sarkon. Ez a vágya az idén - úgy tűnik - teljesülhet másfél tucatnyi Velencei és tókörnyéki apróságnak.

Az egyik ötletgazda Kovács István maratonista, aki immár közel 20 éve szervez télen Mikulásfutó, tavasszal Nyuszifutó akciókat, aki maga már többször is járt különböző programok keretein belül a finnországi Lappföldön, Rovaniemi városában az "igazi" télapó Északi-sarkkörön álló birodalmában, s akit a jó öreg hószakállú magyar nagykövetévé is fogadott, a másik pedig a Velence és Velencei-tó Környéki Nagycsaládosok és Rászoruló Családok Klubjának vezetője, Fekete Zsuzsanna. Ők ketten tervelték ki azt a forgatókönyvet, amelynek végeredményeként 17 olyan kisgyermek látogathat majd el decemberben a Világ Mikulásához (a finnek csak Joulupukkinak hívják), akik lakókörnyezetükön túlra nem jutottak még, legfeljebb iskolai kirándulás keretein belül néhány órára vagy egy-egy napra.

A nemes kezdeményezés nyitóprogramja Velencén lesz november 12-én, a klub új helyisége előtt a vasútállomással szembeni büfésoron, az Európa parkban. Itt, majd utána egy hónapon keresztül más megyei helyszíneken általános iskolákba, óvodákba látogatnak el a szervezők, akik a gyerekek közreműködésével megtöltik a madáretetőket, futnak egy kört a Mikulás tiszteletére az egészséges életmód és a sport jegyében, a program végén pedig írhatnak a gyerekek a Mikulás naplójába kérést, kívánságot, üzenetet, de rajzolni is lehet. Ezt a naplót viszik majd el - a tervek szerint december 8. és 12. között - a kiválasztott rászoruló családok gyermekei az északi sarkkörre Joulupukkihoz.

Fekete Zsuzsanna és Kovács István természetesen támogatók, szponzorok bevonása nélkül nem tudná a tervet megvalósítani, így nagy örömmel fogadnak bármiféle segítséget, felajánlást akciójuk sikeres megvalósítása érdekében. A nagycsaládos klub e-mail címe:  Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , Facebook-oldala pedig ezen a linket érhető el: https://www.facebook.com/Velenceiekert/ Telefonszám: +36 70 310 00 42

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >