Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Újra Okosjövő Napja Székesfehérváron
Újra Okosjövő Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. november 02.
A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) az elmúlt év tavaszán indította először útjára a „♀tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezésű, pályaorientációt segítő rendezvénysorozatát Székesfehérváron. A sikeres programot idén is a november 5-i, szombati Okosjövő Napja tudományfesztivállal ünnepelik.

 

A Lakeside Hotelben megrendezésre kerülő programon a nyomozás áll a középpontban, a „Fehérvári helyszínelők” kitelepült laborjában derítenek fel egy tökéletes bűntényt. Szeretettel várják a tizenéves diákokat és szüleiket, tanáraikat is!

Nők a Tudományban Egyesület egy országos hálózat. Tagjai női és férfi kutatók, egyetemi oktatók, mérnökök a tudomány és innováció minden területéről, akik közös elkötelezettséggel képviselik a nemek közötti esélyegyenlőség ügyét a tudomány és kutatás területén.

A NaTE idén második alkalommal szervezi meg Székesfehérváron a tervezem - Okosjövő lányoknak" elnevezé

sű, pályaorientációt segítő programját székesfehérvári és környékbeli tizenéves diáklányok számára. A rendezvénysorozat az amerikai egyesült államokbeli AAUW (Amerikai Egyetemista Nők Egyesülete) és az Alcoa Alapítvány támogatásával valósulhat  meg idén is. Célja, hogy a pályaválasztás előtt álló lányok előítéleteit csökkentsék a tudományos területeken való elhelyezkedéssel kapcsolatban, saját élményeken keresztül feltárják számukra a városban rejlő munkavállalási lehetőségeket, és élőben bemutassák nekik egyes szakmák konkrét feladatait.  A rendezvény idén kibővült a november 2-4-e között zajló Okosjövő Táborral.

A tábor utolsó napján, november 5-én, szombaton 9.00 órakor Okosjövő Napja” címmel tudományfesztivált és családi napot szerveznek a Lakeside Hotelben és az MKOSZ edzőközpontban. A „Fehérvári helyszínelők” kitelepült laborjában a természettudományok, a józan ész és kétszáz székesfehérvári fiatal segítségével derítik fel a tökéletes bűntényt. Az akadályok között versengő csapatok éles bevetésen bizonyíthatják, hogyan tudnak kódot feltörni, logikai feladatokkal megbirkózni, problémákat gyorsan és hatékonyan megoldani.
A programon felnőtt-megőrző is lesz. Szülőknek és tanároknak szóló műhelybeszélgetések lesznek, várják a szülőket és tanárokat olyan témákkal, mint a sikerre vezető szemléletmód kialakítása, vagy egyes tanuláshoz kapcsolódó problémahelyzetek kezelése. A műhelyfoglalkozások célja a szülők és tanárok segítő szerepének támogatása.

A programok bárki számára ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.
Felnőtteknek regisztrálni IDE kattintva,
(LINK: https://goo.gl/forms/1E1cuvOD2CSBuS2Z2)
Gyermekek, tizenévesek számára ITT  lehetséges.
(LINK: https://goo.gl/forms/m6CLU7vQqMD7vfvR2)

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >