Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Zöldebb és virágosabb Alba Regia Sportcsarnok
Zöldebb és virágosabb Alba Regia Sportcsarnok Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. november 04.
ImageAz Alba Fehérvár kosárlabdázói a Városgondnokság kertészeinek közreműködésével ültették elazokat a növényeket, amelyeket a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” pályázaton nyert el az Alba Fehérvár. Az akció célja többek között a kulturált, és vonzóbb városkép kialakítása, zöld felületeink nagyságának növelése, a településen élők összefogásának ösztönzése és a környezettudatos gondolkodás, valamint szemlélet erősítése.

 

A város közterületeinek, és intézményei zöldfelületeinek lakossági parkosítási törekvéseket már hatodik éve támogatja a város, így idén tavasszal is meghirdette a Székesfehérvár Városgondnoksága a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” közterületi és intézményi növényültetési pályázatot. A pályázatban meg kell adni az igényelt növények pontos faját, fajtáját és darabszámát, továbbá szöveges indoklást kell adni, melyben röviden ismertetni kell a beültetés igényének okát, a hosszú távon való fenntarthatóság lehetőségét, továbbá, hogy miért az igényelt növényekre nyújt be pályázatot.

 


A környezetszépítő akcióra sikeresen pályázott az Alba Fehérvár, melynek eredményeként a Városgondnokság kertészeinek irányításával és segítségével szépítették meg az Alba Fehérvár profi kosárlabdázói, Varga Máté, Keller Iván, Filipovics Marko, Luka Markovic, Winston Shepard az Alba Regia Sportcsarnok előtti zöldterület.

Simon Balázs, az Alba Fehérvár sportigazgatója örömét fejezte ki, hogy sikeresen pályáztak a „Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért” környezetszépítő akcióra. „Az Alba Regia Sportcsarnok rekonstrukciójának a befejeztével lehetőségünk nyílt arra, hogy a létesítmény környezetét is megszépíthessük. Természetesen nagyon lényeges számunkra, hogy a sportcsarnok megújult, de legalább ennyire fontos, hogy a körülötte lévő zöldterület is szép legyen. Ennek köszönhetően a nézőket és a játékosokat is kellemes és igényes környezet fogadja a meccsnapokon.” – mondta Simon Balázs, aki kiemelte: az egyesület számára kiemelt jelentőségű a társadalmi felelősségvállalás. 

 



A szorgos kezű sportolók serény munkájukkal vállaltak oroszlánrészt a csarnok előtti rendezett környezet kialakításában és a növényültetésben is. A sikeres pályázatnak köszönhetően összesen 110 darab növényt, többek között fagyalt, tujákat, borókafenyőket, bangitákat, kecskerágókat, gyöngyvesszőket, pünkösdi rózsákat és magyalt ültettek el az Alba Regia Sportcsarnok előtti zöld területen.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >