Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Mécsesgyújtás és kerekasztal beszélgetés 56 hőseinek emlékére
Mécsesgyújtás és kerekasztal beszélgetés 56 hőseinek emlékére Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 04.
1956 hősei előtt tiszteleg Székesfehérvár városa november 4-én, pénteken, a Nemzeti Emléknapon. Két eseményre várják az emlékezőket: az Országalmánál egész napos mécsesgyújtás lesz 19.00 óráig, illetve az Öreghegyi Közösségi Házban 17.00 órakor történelmi kerekasztal beszélgetés kezdődik, melyet Kondor Katalin újságíró vezet.

 

November 4-e az 1956-os forradalom leverésének emléknapja. Ezen a napon, hajnalban az ország egész területén megindult a szovjet invázió a szabadságharc leverésére és a törvényes magyar demokratikus kormány megdöntésére.

Székesfehérváron két programon is tisztelegnek ’56 mártírjai előtt. Az Országalmánál egész napos mécsesgyújtást tartanak, melyhez bárki kapcsolódhat 19.00 óráig. A tiszteletadáshoz Székesfehérvár Önkormányzata ötszáz darab teamécsessel járul hozzá, így akinek nincs lehetősége, hogy hozzon magával, kérhet mécsest a Városháza portáján.

 



Az Öreghegyi Közösségi Házban 17.00 órakor kerekasztal beszélgetést kezdődik a Vörösmarty Társaság szervezésében. A program Lukácsy József, a Vörösmarty Társaság alelnöke, Sutarski Konrád lengyel-magyar költő, műfordító, Domonkos László író, publicista, Hetessy József ’56-os szabadságharcos és Tóth Gy. László politológus, publicista vesznek részt. Az est házigazdája Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke, a beszélgetést Kondor Katalin Magyar Érdemrend Lovagkereszttel kitüntetett újságíró vezeti.

Mindkét eseményre szeretettel várják az érdeklődőket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >