Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Korea ellen buktuk az elsőséget Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 07.
ImageHiába verte meg korábban Lengyelországot, majd a sokkal esélyesebb Dániát, a lassan hazai pályán mumussá váló Dél-Korea legjobb hokisaival nem bírt a magyar jégkorong-válogatott a budapesti EIHC-torna zárónapján, így a 2. helyen végzett.

 

A mieinken látszott jobban a fáradtság, végig szaladtak az eredmény után, 0-1 után sikerült egyenlíteni (Csanyi), de 1-2 után üres kapura megkaptuk a harmadik gólt is, így a végén hiába szépítettünk gyorsan újra (Terbócs), a 2-3 csak szépségtapasz volt. Önmagában a 2. hely szép siker, ám nagyon kár ezért a meccsért, mert ilyen rangos mezőnyben a közeljövőben valószínűleg nem sok tornagyőzelmi esélye lesz a magyar csapatnak.

A "Hokihét" négy meccséből kettőt megnyertek, kettőt elvesztettek Rich Chernomaz szövetségi kapitány fiai. A keret szűk fele a Fehérvár AV19 játékosa volt, s a Volánosok most is meghatározták nemzeti együttesünk játékát. Összességében a torna jól szolgálta a jövő áprilisban esedékes Divízió 1/A-s vb-re való felkészülést, s kellenek is a hasonló megmérettetések, ugyanis soha ilyen kiegyensúlyozott nem volt a divíziónk. Hiába van régen tapasztalt, jó válogatottunk, hiába állt helyt idén az A-csoportban is, semmiféle garancia nincs arra, hogy tavasszal nem a kiesésért, hanem újra a feljutásért játszik majd. Minél több hasonlóan éles, kemény csata kell a vb-ig, hogy ott minél nagyobb esélye legyen a sikeres szereplésre.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >