Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szent Erzsébet nyomán  jótékonysági adománygyűjtés Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. november 10.
ImageÖtödször szerveznek adománygyűjtést Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan az Öreghegyi Közösségi Házban. Mától tíz napon át várják a tartós élelmiszereket, ruhaneműket, könyveket, játékokat, háztartási gépeket, elektronikai cikkeket és egyéb hasznos tárgyakat.

 

A jótékonysági akcióról Östör Annamária, a körzet önkormányzati képviselője, Tóth Péter, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület képviselője, valamint Haas András kulturális szervező tartott tájékoztatót.


Szent Erzsébet-napi adománygyűjtést kezdeményeznek Öreghegyen rászoruló családok javára. „Az elmúlt évek sikereire alapozva elmondható, hogy nagyon szép hagyománnyá vált Öreghegyen a Szent Erzsébet-napjához kapcsolódó adománygyűjtés.” – kezdte beszédét Östör Annamária a szerdai sajtótájékoztatón. „Arra kérünk mindenkit, hogy a Karácsony előtti rendcsinálás közepette gondoljanak azokra, akiknek kevesebb jutott. Nagyon számítunk arra, hogy idén is sok használható és jó állapotban lévő tárgyból gyűlik össze adomány a rászorulóknak. Szent Erzsébet legendája szerint egy téli napon, mikor kosarában rejtve kenyeret vitt a szegényeknek, szembe találkozott sógorával. Annak kérdésére, hogy mit rejt a kosarában, azt felelte: rózsákat. S mikor a hitetlenkedő előtt feltárta kötényét, az valóban friss rózsákat láthatott benne. Nem véletlen tehát, hogy a jótékonysági akciónk szimbóluma a rózsa lett; az adománygyűjtéskor díszrózsával és a legenda leírásával is várjuk a jótékonykodókat. Nagyon köszönöm az öreghegyiek közösségi gesztusát és kezdeményezését, melynek révén ismét meghirdethetjük a jótékony kezdeményezést!” – mondta Östör Annamária, aki hozzátette: ezúttal is várják a támogatásokat Székesfehérvár más területeiről és szervezeteitől.

Tóth Péter, az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület képviseletében köszönetét fejezte ki Östör Annamáriának, az Öreghegyen és a Székesfehérváron élő családoknak, illetve személyeknek a jótékony támogatásért. Mint mondta: a jó szándékú felajánlásoknak köszönhetően tavaly is rengeteg családot tudtak támogatni, hiszen az egyesületnek sok rászoruló családdal van kapcsolata. Reményét fejezte ki, hogy az idei esztendőben is örömet tudnak szerezni Karácsony közeledtével a rászorulóknak. 

Haas András kulturális szervező elmondta: Árpád-házi Szent Erzsébet névnapjához kapcsolódóan a felajánlásokat november 9. és 18. között várják az Öreghegyi Közösségi Ház nyitva tartási idejében. Az adományokat minden hétköznap 08.00-20.00 között várják, melyeket az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális Közhasznú Egyesület önkéntesei juttatnak el a családoknak. A 0622/303-366-os telefonszámon pedig előre egyeztetett időpontban, hétvégén is várják a felajánlásokat.

Az adománygyűjtéssel kapcsolatban további részletes információ a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges email címen kérhető.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >