Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ARAK AKTIV Városi Döntő Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. november 14.
ImageÚj helyszínen, az Alba Regia Sportcsarnokban mérhették össze tudásukat a fiatalok az ARAK AKTIV Városi Döntőjében. A százhatvan 1-4. évfolyamos diáknak négy látványos feladatot kellett teljesíteni. Az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan, ezúttal is népes számú közönség előtt szerepeltek a fináléba jutott csapatok, melynek végén a Tóvárosi Általános Iskola diákjai hódították el az aranyérmet és a bajnoknak járó díszes serleget.

 

A népszerű versenysorozat helyszíne, illetve a lebonyolítási rendszere változott, az izgalmas hangulat és a kiélezett küzdelem azonban nem. Szombaton kora délután már tizennegyedik alkalommal mérték össze tudásukat a város általános iskoláinak alsó tagozatos diákjai. A XIV. ARAK AKTIV Városi Döntőn négy intézmény, a Széna Téri Általános Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a rekordbajnok Tóvárosi Általános Iskola és a címvédő Hétvezér Általános Iskola növendékei álltak rajthoz. A közkedvelt diáksport programon százhatvan 1-4. évfolyamos diák küzdött a legjobb eredmény eléréséért.

Az esemény hivatalos megnyitóján Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte a megjelent csapatokat. „Székesfehérvárnak mindig is nagyon fontos volt, hogy az élsport mellett a diák-, a tömeg- és a szabadidősport is kiemelt figyelmet kapjon. Éppen ezért nagyon örülök annak, hogy a XIV. ARAK AKTIV Városi Döntőre sportoló fiatalokkal telt meg az ARAK AKTIV Városi Döntő új helyszíne, az Alba Regia Sportcsarnok. Köszönet a szülőknek és a testnevelőknek, akik felkészítették a diákokat a hétvégi megmérettetésre! Remélem, hogy tanulók a mostani programról magukkal viszik a testmozgás szeretetét, melynek köszönhetően rendszeresen sportolnak és atletizálnak majd a jövőben.” – zárta gondolatai Östör Annamária, aki jó versenyzést és szurkolást kívánt minden megjelentnek.

A legutóbbi ARAK AKTIV Városi Döntőben a Hétvezér Általános Iskola megvédte címét, így négyre hizlalta összesített győzelmei számát. A rekordbajnok – kilencszeres győztes – Tóvárosi Általános Iskola ennek megfelelően hatalmas lendülettel küzdött azért, hogy újra visszahódítsa az aranyérmet. A négy látványos feladat során az ugrás, futás és a dobás kombinált számaiban kellett bizonyítaniuk a diákoknak – a verseny izgalmat ráadásul csak növelték a jokerszámok, melyek révén további értékes pontokat gyűjthettek a csapatok.

A dobogóra kerülésért ezúttal is nagyon szoros küzdelmet láthatott a szépszámú közönség, amely kiváló atmoszférát teremtett az Alba Regia Sportcsarnokban. A XIV. ARAK AKTIV Városi döntőn a kiélezett versengést a Tóvárosi Általános Iskola tanulói bírták a legjobban, s ezzel jubileumi tízedik alkalommal diadalmaskodtak az ARAK AKTIV történetében. Második helyen a Széna téri Általános Iskola végzett, a bronzérmet a Hétvezér László Általános Iskola kaparintotta meg, míg a negyedik helyezett a Kossuth Lajos Általános Iskola lett.

Az eredményhirdetésen Mészáros Attila alpolgármester, Hirt Károly, az ARAK elnöke, valamint Babos Rita huszonháromszoros magyar bajnok atléta adta át a gyermekeknek az elismeréseket.



A XIV. ARAK AKTIV Városi Döntő összesített eredménysora:

1. Tóvárosi Általános Iskola
2. Széna téri Általános Iskola
3. Hétvezér Általános Iskola
4. Kossuth Lajos Általános Iskola


 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >