Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Olrik Edina és Balássy Bálint is győztesen távozott a ringből
Olrik Edina és Balássy Bálint is győztesen távozott a ringből Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2016. november 16.
Az elmúlt hétvégén immár ötödik alkalommal került megrendezésre Mosonmagyaróváron az VI-GÓ Se K-1 Thai-boksz gála, ahol a helyi, pápai, ajkai, velencei, budapesti versenyzők mellett két móri harcos, Olrik Edina és Balássy Bálint is szorítóba lépett. A sportolók és rajongóik nagy örömére a mérkőzésről mindketten győztesen távoztak.

 

Mint szerkesztőségünk megtudta, Edina már nyáron felkészült egy tatabányán megrendezett gálára, ám végül sajnos nem kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa tudását Tatabányán. Így most, Mosonmagyaróváron érezhette át először, hogy milyen a ringben verekedni egy telt házas csarnokban, őrjöngő tömeg előtt.

Edzője utasításait betartva a nála magasabb pápai ellenfelének lábát és testét támadta kemény, gyors rúgásokkal, amelyekkel sikerült szépen lebontania annak védelmét. Az egész meccs alatt magabiztosan haladt előre, s kétség nem fért hozzá, hogy ő kerül ki győztesen a viadalból. Három menet után végül a bírók egyhangúan őt ítélték meg győztesnek. Edina a versenyt követően elárulta a Fehérvári Híreknek, hogy szeretne még versenyezni, mert nagyon élvezte a küzdelmet, s alig várja, hogy újra ringbe léphessen.

Az VI-GÓ Se K-1 Thai-boksz gála estéjén lehetőséget kapott Balássy Bálint is - majd másfél év kihagyás után -, hogy megverekedjen egy ajkai versenyzővel. Mint Bálint elmondta: már márciusban úgy volt, hogy találkoznak pápán egy hasonló gálán, de akkor sérülés miatt az ellenfél lemondta azt. Most viszont sikerült összehozni a meccset, amit a hazai versenyzőnk megosztott pontozással, három menetben megnyert.

 


 

Bálint kifejtette, hogy nem büszke teljesítményére, mert sajnos nem sikerült az edzőjével megbeszélt taktikát alkalmaznia. A móri harcos az utóbbi időben Tatabányán egy válogatott thai-boxolóval edzett sokat, mégse tudta az edzésmunkát bevinni a ringbe úgy, ahogyan szerette volna. Hogy miért, azt nem lehet tudni. Talán a kihagyott idő miatt...

Szerencsére Bálint nem keseredett el, s mindenkép szeretne még idén ringbe lépni, hogy magának, edzőjének és a szurkolóknak is bizonyítsa, hogy több van benne, mint amit most mutatott. Olvasóink talán emlékeznek rá, hogy tavaly a tatabányai Mega Tech Gálán is legyőzte ellenfelét Bálint, és sorra adtunk hírt eddig is diadalmas küzdelmeiről. Szomorkodnia tehát nem kell, hiszen a bírák most is őt hozták ki győztesnek. Így mérlege gyarapodott még egy győzelemmel.

Bálinttól megtudtuk, hogy sajnos móron különböző okok miatt jelenleg nincsenek edzések, így a móri harcosok kénytelenek Tatabányára járni, hogy fejleszthessék magukat. A thai boksz-osok remélik, hogy valaki majd felkarolja ügyüket Móron, és lehetőséget fognak kapni újra arra, hogy városukban – melynek hírnevét győzelmeikkel öregbítik – készülhessenek fel a versenyekre, és kinevelhessék helyben utánpótlásukat.

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >