Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Téli üzemben az úttisztítást és síkosságmentesítést végző géppark
Téli üzemben az úttisztítást és síkosságmentesítést végző géppark Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. november 16.
A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. a téli üzemeltetési feladataival kapcsolatban kedden gépszemlét tartott a Depónia Nonprofit Kft. Kiskút úti II. telephelyén. A géppark készen áll a téli időjárás adta feladatokra, folyamatosan töltik fel a sótárolót is.

 

A fő- és tömegközlekedési útvonalakon szükség esetén egy órán belül megkezdik a beavatkozást, majd a lakótelepi és a gyűjtőutakat tisztítják. Kérik a lakosságot, vezessenek az évszaknak megfelelően, készítsék fel gépjárműveiket, valamint gondoskodjanak a járdák közlekedhető állapotban tartásáról!


November 15-től téli útüzemeltetésre vált Székesfehérvár Városgondnoksága: készenlétben van az a géppark, amivel az utak síkosságmentesítését és tisztítását végzik. A Városgondnokság kedden délelőtt gépszemlét tartott a Depónia Nonprofit Kft. Kiskút úti II. telephelyén, a társhatóságokkal elvégezték a gépek műszaki ellenőrzését.  

„Hagyományosan itt kezdődik a tél a Kiskút útján. Fölvonultak a gépeink, elvégeztük az ellenőrzésüket. A sótároló feltöltését elkezdtük, a szállítás folyamatos, november végéig további 500, majd év végéig még 500 tonna só kerül be a tárolóba. A mai nappal készenlétbe helyeztük az állományt.” – mondta el Bozai István városgondnok.  Hozzátette, hogy a lakosság számára fontos: az évszaknak megfelelően, lassabban, óvatosabban és megfontoltabban vezessenek, valamint készítsék fel járműveiket a téli időjárás körülményeihez!

Viza Attila
tanácsnok kifejezte: „A szélsőséges időjárás okozhat meglepetéseket, de megnyugtatónak találom a géppark készenlétét és a rendelkezésre álló sómennyiséget. A város a mintegy 350 kilométernyi belterületeit üzemben tartja. Kérem a lakókat, figyeljenek oda a társasházakra és családi házas övezetekre vonatkozó kötelességeikre, és tartsák tisztán, közlekedésre alkalmas állapotban a járdákat!”

Az idei évben is segíti a Városgondnokság munkáját az a fejlesztés, amellyel a honlapon egy térképen lehet követni a hókotrók aktuális helyzetét. Lángi Judit, a hóügyelet vezetője elmondta, hogy a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően három ütemben zajlik. Az egyes ütembe a fő- és tömegközlekedési útvonalak, a forgalmas útszakaszok – ahol egy órán belül megkezdik a beavatkozást –, a kettes ütembe a lakótelepi és a gyűjtőutak, a hármas ütembe pedig a családi házas övezetek tartoznak. A negyedik ütemben a külterületi, de lakott részeket takarítják. A csúcsforgalmi időben, reggel 7 és 8 között, valamint 16 és 17 óra között csak a legszükségesebb esetben fognak dolgozni a hókotrók.

Székesfehérváron a rendelkezésre álló géppark négy óra alatt takarítja le az első ütemhez tartozó utakat, az átlagos téli időjárásra vonatkozó körülmények között: -8 foknál nem hidegebb időben, 24 óránál nem tovább tartó hóesés esetén, ha nem esik ónos eső, és ha nem fúj 30 km/h-nál erősebb szél. Minden efeletti paraméter meghosszabbíthatja a beavatkozás időtartamát. 

A városi hóügyelet a 22/513-483-as telefonszámon érhető el, valamint a hougyelet@varosgondnokság.hu e-mail címre várják az észrevételeket, bejelentéseket, kérdéseket.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >