Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
A szél lassítja a kilátó építését Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 18.
ImageGőzerővel folynak az új Bence-hegyi kilátó kivitelezési munkálatai Velencén. A régi - 1988-ban elbontott, 23 évig kilátóként használt - olajfúró torony helyén új, látványnak sem utolsó magas kilátó épül, mely elödjéhez hasonlóan közkedvelt kirándulóhely, Velence emblematikus pontja lehet, ahonnan csodálatos körpanoráma tárul elénk: a Velencei-tó, a környező települések és a hegyvonulatok pazar látványt nyújtanak. Az építmény a tervek szerint jövő év tavaszán készül el.

 

A kivitelező Tótok Generálkivitelező Kft ügyvezetője, Bocsi Sándor elmondta, hogy a megfelelő ütemben haladnak a beruházással, ám jelentősen lassítja és időnként akadályozza a munkafolyamatokat az erős szél, így az eredetileg tervezett januári átadási határidőt biztosan nem tudják tartani.

- A Bence-hegyi kilátó építése az ütemezésnek megfelelően halad. A kerékpártárolóval, környezetrendezéssel ellátott létesítmény nagyközönségnek történő átadása 2017. áprilisában várható. A térség egyik meghatározó magaslatán a terepszinttől közel 20 méter magasságú terjedelemben végzett kivitelezési munkákat jelentősen befolyásolja az alkalmanként 18 m/s-t meghaladó erősségű szél, ami a munkavédelmi kockázatok miatt lehetetlenné teszi a daruzási és magasban végzett munkafolyamatok végrehajtását. A jelenleg is zajló szerkezetépítési munkák során több mint 16.000 kilogramm betonacél és 120 m3 szerkezeti beton kerül bedolgozásra. - tájékoztatott Bocsi Sándor.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >