Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Újra fontos pontokat bukott a Vidi Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 20.
ImageKétségkívül jelenleg a legerősebb kerettel rendelkezik Magyarországon, a hazai meccsein jórészt hozza is az elvárt eredményességet, ám idegenben nagyon sok pontot hullajt a Videoton a labdarúgó NB I-ben, így nagyon nehéz lesz elérni kitűzött céljait.

 

Henning Berg vezetőedző együttese ezúttal a lendületben lévő, újonc Mezőkövesdtől kapott ki 2-1-re, köszönhetően a szezon folyamán sokadszor elalvó, lyukas védelmének. A Vidi találatát Scsepovics jegyezhette, míg mezőkövesdi oldalon Kink és Strestík volt eredményes. A fehérvári gárda ezzel nem tudott közelebb kerülni az éllovas Vasashoz (sőt egy ponttal távolodott), amely 2-2-re végzett a Fradi ellen úgy, hogy három (!) tizenegyest kapott Kassai játékvezetőtől, de csak egyet lőtt be!

Az összecsapás hazai szinten szinte végig élvezhető, jó iramú volt. A Mezőkövesd tipikus Pintér-focit játszva végig nagyon keményen, önfeláldozóan védekezett, s amint labdához jutott, villámgyorsan próbált kontrázni. Ebből a 9. percben Kink révén egy fejes góllal vezetést, majd a hajrában, a 87. minutumban a szemfüles Strestík jóvoltából végül győzelmet szerzett, mert a piros-kékek védelme újra sebezhető volt, sőt, fogalmazzunk keményebben, de valósághűen: újra rendezetlen, dekoncentrált, sokat hibázó volt.

A meccs nagy részében a Vidi uralta a játékot, jóval több ziccert dolgozott ki ellenfelénél, ám ezek 90 %-ban kimaradtak, ami ötödször jelentett ebben az idényben vereséget. Ez még akkor is sok és egy bajnoki címért hajtó gárdától elfogadhatatlan, ha még így is bőven van esélye behúzni az aranyérmet, köszönhetően a riválisok botladozásainak. Ennek a csapatnak ezzel az állománnyal immár díszlépésben kellene az élen masíroznia, ehelyett vergődik, hektikus az összprodukciója, s ami a legszembetűnőbb a borzalmas védekezés mellett, hogy - bár játéka kétségkívül erősebb, támadásban sokat fejlődött tavaly óta - nem látni a gárdán azt, ami alap a fociban: a 90 percen keresztüli megalkuvás nélküli hajtás, a tűz, a hevesen lobogó küzdőszellem. Mindenki teszi a dolgát becsülettel, de, hogy a szívét-lelkét kitenné a zöld gyepre, az nagyon nem érződik. Márpedig a kellő lelkesedés, tűz és szenvedély nélkül nem lehet igazán eredményes egy csapat.

Ezek a hiányosságok éppen azok ellen az alakulatok ellen domborodnak ki leginkább, akik ebben jók. A Mezőkövesd, az MTK, a Vasas és a Diósgyőr elleni vereségeket, pontvesztéseket tessék csak megnézni, elemezni, egyértelmű a képlet. Egyik sem bombaerős, egyik sem vetekedhet keretét, képességeit tekintve a fehérvári kedvencekkel, mégis megverte őket. Mert ezek az egyletek jobban akarták a sikert, és csúsztak-másztak, szinte meghaltak érte a pályán. Ez az amiben feltétlenül előre kell lépnie a Vidinek, ha nem akar újabb "kényelmetlen" szezont zárni majd jövő tavasszal...

A piros-kékek a következő fordulóban, november 26-án, 18:00 órakor az MTK-t fogadják, egy újabb küzdőképes, hajtós csapatot, amely az idén már egyszer legyőzte a Vidit. Nem kétséges, kötelező a törlesztés a Berg-fiúk számára, akik csak akkor zárhatnák jó szájízzel az idei évet, ha az MTK után nyernének idegenben a Debrecen, majd a Haladás ellen is. Ellenkező esetben nem lehetne őszinte a mosoly és a vizionálható "mindent megtettünk, de sok van még hátra, simán megnyerhetjük még a bajnokságot" nyilatkozat...

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >