Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Megcirógatjuk majd" - Seregélyesről érkezik idén a városi karácsonyfa
"Megcirógatjuk majd" - Seregélyesről érkezik idén a városi karácsonyfa Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. november 21.
ImageSeregélyesről érkezik idén a városi karácsonyfa. Az ezüstfenyő gyökere már a szennyvízcsatornát veszélyezteti, így mindenképpen ki kell vágni. És bár a saját kezűleg ültetett fát nagyon sajnálja a 85 éves Kovács István és felesége, annak örülnek, hogy a következő egy hónapban karácsonyi díszbe öltözve okoz majd örömet Székesfehérváron a Belvárosban sétálóknak.

 

„Nagyon szeret itt a fenyő.” – mutatott Pista bácsi a hatalmas fára, és valóban, 33 év alatt gyönyörű széppé fejlődött a seregélyesi ház udvarán álló ezüstfenyő. Idén viszont mennie kell, a nyári viharos szelek annyira megtépázták, hogy a gyökerei már az aszfaltot is berepesztették és a szennyvízcsatornát is veszélyeztetik. Kovács István és felesége fájó szívvel hozta meg a döntést, de egy hónapig még a kivágás után is láthatják feldíszítve, Székesfehérváron a Városháza előtt. Idén az ő fenyőjük lesz a város karácsonyfája.


 

Nemcsak a fenyő szereti a régi seregélyesi parasztház udvarát, a család is őket. Mint Pista bácsi mesélte, már a nagyapja is nagyon szerette a fenyőket, az udvarukban két hatalmas fa is állt, de egy éjszaka vihar döntötte rá a szomszéd házra. Ekkor már nem élt a nagypapa, de Kovács István úgy döntött, emlékére ismét fenyőt ültet a kerítés mellé. Ez az a fa, ami idén a Fehérvárra látogatók karácsonyi készülődését teszi szebbé. De Seregélyesen sem marad sokáig üresen a helye, a 85 éves Pista bácsi már egészen biztosan kitalálta, mit ültessen oda. Elmondása szerint 66 éve, mióta ott laknak, már egy kisebb erdőnyi fát elültetett, de legnagyobb bánatára a ház előtt hiába próbálkozott, a vandálok mindig tönkretették a bokrokat, fákat.

 


A gyönyörű ezüstfenyőt szombaton állítják fel a Városház téren, Advent első hétvégéjére pedig már az ünnepi díszt is megkapja. Kovács István és felesége pedig megígérték, hogy eljönnek majd és „megcirógatják” a 33 évig nevelgetett fenyőt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >