Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lúdas Matyi, gasztronómia a 18-19. században és fenntarthatóság
Lúdas Matyi, gasztronómia a 18-19. században és fenntarthatóság Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. november 23.
A Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban működő Életmód klub „Egészséges életmód és élhető környezet” vetélkedőt rendez ma délután 15 órakor a megyei kollégiumok tanulóinak. A vetélkedő feladatai Fazekas Mihály születésének 250. évfordulójához kapcsolódnak, de a programban a fenntarthatóság és környezetvédelem is fontos szerepet kap.

 

A Székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban minden évben versenyre várja a környező kollégiumok tanulóit a nagy hagyományokkal bíró Életmód klub. Az „Egészséges életmód és élhető környezet” vetélkedőt ma rendezik 15 órakor tíz csapat részvételével, amelyek kilenc megyei kollégiumot képviselnek Dunaújvárosból, Seregélyesről, Velencéről és Székesfehérvárról.

2016 Fazekas Mihály születésének 250. évfordulója – erre épül a vetélkedő. A felvilágosodás korabeli szerzőtől, botanikustól a következő mottót választották: „Látni való hát, hogy Fűvészséget tsak úgy lehet tanulni, hogy kezében légyen az embernek a’ könyv, szeme előtt pedig a’ plánta, mellyet megismerni akar.” /Magyar fűvész könyv/

A vetélkedő előzetes feladatai között szerepel a Lúdas Matyihoz készített természeti elemeket tartalmazó illusztráció elkészítése, valamint védett növények bemutatása.  A versenyzőknek számot kell adniuk a 18-19. század gasztronómiájából, valamint lesznek feladatok a fenntarthatósággal, a környezetvédelemmel és az elsősegélynyújtással kapcsolatban is.  

A program sajtónyilvános, szeretettel várják az érdeklődőket!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >