Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Támogatás a székesfehérvári újszülötteknek és szüleiknek Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. november 23.
ImageEgy új önkormányzati kezdeményezést indít 2017-től Székesfehérvár Önkormányzata, amellyel a város nevében a fehérvári újszülötteket köszöntik majd...

 

Székesfehérvár Önkormányzata népességmegtartó képességének megőrzése, növelése, a város vonzóbbá tétele és a gyermekvállalás támogatása céljából 2017. január 1-től „Székesfehérvári Születési Támogatási Programot” indít. Az elmúlt két év népesség-nyilvántartási adatait alapul véve körülbelül évi 800 olyan gyermek jön világra, akinek lakcíme Székesfehérváron van.

A támogatás keretében minden székesfehérvári lakcímre bejelentésre kerülő újszülött szülője részére egy legfeljebb 5.000 forint értékű babaplédet, továbbá egy 20.000 forint értékű Erzsébet-utalványt biztosít az Önkormányzat. A program támogatása céljából a Közgyűlés kötelezettséget vállal arra, hogy 2017-től kezdődően évente legalább 30.000.000 forint fedezetet különítsen el az Önkormányzat a mindenkori éves költségvetésben.

 


Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, hogy több vidéki városban, illetve budapesti kerületben elkezdték már ezt a támogatási rendszert felépíteni, illetve Horváth-Tancsa Ágnes képviselő volt az, aki a Közgyűlésen kezdeményezte ennek a témának a napirendre tűzését. Földi Judit és Dr. Horváth Miklósné képviselő asszonyok is segítették javaslataikkal a program előkészítését. „Akkor időt kértünk annak érdekében, hogy a programot össze tudjuk állítani. Ez most elkészült, pénteken pedig lehetősége lesz a város Közgyűlésének arra, hogy a székesfehérvári újszülötteknek – és nyilván az ő szüleiknek – egy támogatási programot elindítson. Ennek lenne szimbolikus és gyakorlati célja is: szimbolikus értelemben a város egy emléklappal Székesfehérvár polgárává avatja az újszülötteket, másodsorban szeretnénk, ha már a születés pillanatától kezdve kialakulna a csöppségek kötődése a város és közössége iránt. Ennek érdekében egy Székesfehérvár nevével és címerével ellátott takaróval ajándékozzuk meg a gyermekeket, míg szüleinek egy 20.000 forint értékű Erzsébet-utalványt nyújtunk át. Terveink szerint már a kórházban megkapnák a családok ezt a meglepetést. Reméljük, hogy ez a támogatás a gyermekek és a családok kötődését is erősíti majd Székesfehérvárhoz!” – mondta dr. Cser-Palkovics András, aki hozzátette: a támogatás időről időre, eseti jelleggel bővíthető lesz, például mese CD-vel, kifestő füzettel, vagy matricás könyvvel.

A keddi sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a 2017-es év első fehérvári kisbabája a fentebb említett támogatáson túl egy babakötvényt is megkapja, amihez 18 korában juthat majd hozzá. Ezen kívül arról is szó esett, hogy a „Zöld Város - Fehérvár tüdeje” elnevezésű fejlesztési programban egy olyan emlékparkot is szeretnének létrehozni, amely az újszülött székesfehérvári kisgyermekekről szól.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >