Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Most felfelé indult el a Volán liftje
Most felfelé indult el a Volán liftje Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 28.
ImageA tavalyi, meglehetősen visszafogott, időnként hektikus szezon után sokan hitték, hogy az idei sokkal kiegyensúlyozottabb, eredményesebb lesz. Nos, eddig nem jött be a várakozás, sőt, még rá is tett egy lapáttal a Fehérvár AV19 az EBEL-ben.

 

A Volán hokisai idegenben nagyjából hozzák a tőlük elvárhatót, miközben hazai pályán olyan gyengén produkálnak, amire a debütáló évük óta nem volt precedens. Az eddigi 12 fehérvári találkozójuk közül mindössze ötöt sikerült megnyerniük, ami nagyon harmatos ahhoz képest, amit a korábbi években hozott a csapat. Vasárnap este a jobbik arcát mutatta Benoit Laporte legénysége, ugyanis idegenben 4-2-re verte a rekordbajnok Klagenfurtot.

Az AV19 jól kezdett Karintiában, ugyanis már a 8. percben megszerezte e vezetést, ráadásul emberhátrányban, Maylan révén. Erre még egyet rápakolt Sofron jóvoltából a középső játékrészben is. 0-2 után már csak negyedóra volt hátra, amikor Neal 5 percen belül kétszer is bevette Hetényi ketrecét, villámgyorsan kiegyenlítve. Erre jött még egy fordulat, mivel a Volán Sarauer góljával hamar visszavette a vezetést, Vas János pedig a legvégén egy üres kapus találatával le is zárta a derbit, fontos 3 ponthoz juttatva a fehérvári egyletet.

24 mérkőzés után a FAV19 26 pontjával a 10. helyen áll, s 3 pontra megközelítette a most legyőzött KAC-ot, hárommal pedig ellépett a vereséget szenvedő Dornbirn gárdájától. Kógerék legközelebb pénteken (december 2-án) 19:15-kor hazai jégen fogadják a Villachot, azt a csapatot, amely éppen 9 egységgel a Volán előtt áll, még az utolsó, közvetlen rájátszást érő 6. pozícióban. Aligha kérdéses, hogy igazi "hat pontos" összecsapás lesz ez.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >