Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adventi ünnepet tartottak Feketehegy-Szárazréten
Adventi ünnepet tartottak Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. november 28.
ImageAdventi ünnepséget tartottak Feketehegy-Szárazréten. A Közösségi Központban a városrész közös karácsonyfát és betlehemet állított, a helyi iskolások karácsonyi műsorral kedveskedtek a lakóknak. Az összegyűltek meleg tea és forralt bor mellett bensőséges rendezvénynek voltak részesei az új, fedett szabadtéri színpadnál.

 

A Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban adventi összejövetelt rendeztek a szabadtéri színpadnál. Az egybegyűlt ünneplőket Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója üdvözölte. Szigli István önkormányzati képviselő beszédében megköszönte a résztvevőknek, hogy elfogadták a meghívást, és advent első vasárnapja előtt a városrész közösen ünnepelhet. A karácsonyi várakozás apropóján kifejezte, hogy hagyományteremtő céllal szervezték a programot, amihez a lakók együttműködését kérte, majd jó szórakozást kívánt – és mindenkit meginvitált a Közösségi Központ további eseményeire, rendezvényeire.

A városrészben betlehemet és adventi koszorút készítettek, és egy fenyőfát is feldíszítettek. A jászolt Milcsinszky Alajos c. kanonok, plébános áldotta meg, majd a Farkasvermi úti tagiskola diákjai adtak zenés-verses műsort. A színpadon az elsős tanulóktól a negyedikesekig mindenki bemutatkozott: a gyerekek hangszerekkel, énekkel köszöntötték a közelgő karácsonyt, verset mondtak, rigmusokat adtak elő, és elhangzott egy játék az összeveszett karácsonyfadíszekről is.

Advent első gyertyáját Milcsinszky Alajos, Szigli István és Szili Csaba, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója közösen gyújtották meg a közösség koszorúján.

A karácsonyi vásárban házi finomságok és kézműves tárgyak várták a feketehegy-szárazrétieket. A feldíszített karácsonyfa mellett alkalom adódott egy bensőséges beszélgetésre is, a lakosokat meleg teával, forralt borral és süteménnyel vendégelték meg.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >